CSV ’28 morst punten in Wilsum

maandag 4 november 2019
CSV ’28 morst punten in Wilsum

Na een vrij regenachtige morgen scheen ’s middags de zon weer in Wilsum, waar de plaatselijke trots aantrad tegen CSV ’28. Alleen jammer dat er een stevige wind dwars over het veld stond van sportpark ‘de Wijde Blik’. Lees het wedstrijdverslag van Maurits Vermeulen.

Wilsum begon met veel daadkracht aan dit duel. De ploeg had een slechte serie achter de rug en wilde deze middag de opgaande lijn weer inzetten. CSV ’28 moest het doen zonder enkele (geblesseerde) routiniers en startte met een team waarvan Melvin Hartenhof en Brian Lachenal met hun 22 jaar, de ‘oudjes’ waren. Dat belette Lachenal niet om al in de 3eminuut met een puike sliding een vrijwel zeker doelpunt van Wilsum te voorkomen. CSV ’28 gaf via een kopbal van Mitchell Benschop aan, ook offensieve bedoelingen te hebben. Na een kwartier kwam de thuisploeg enigszins gemakkelijk op voorsprong. Spits Sander van der Sluis werd verkeerd verdedigd en de Wilsumer kreeg daardoor een zee van ruimte en deponeerde de bal onhoudbaar in de verre hoek (1-0). Daarna nam CSV ’28 wat meer het initiatief, maar doelpogingen van Sam Weggemans en Lars Ewalt bleven zonder succes. Ook een prachtige aanval, opgezet door aanvoerder Adir Sasso, had als resultaat een hoekschop. Zelf voorkwam Sasso een goede scoringskans van Daniël Niemeijer. 

Na de thee bleef Tom Plessen, die geen al te gelukkige eerste helft speelde, achter in de kleedkamer en zijn plek werd ingenomen door aanvaller Camiel Taïb. CSV ’28 richtte zich nu vol op de aanval. Een schot van Lars Ewalt uit een voorzet van Gino Anasagasti werd geblokt en Ivan Rimon was even daarna ook niet gelukkig in de afwerking. Maar een paar minuten later lukte het wel. Uit een vlot lopende aanval, opgezet door de ijverige Pim Bruinink, kwam de bal bij Mitchell Benschop. Die legde de bal perfect af op Lars Ewalt die van net buiten de 16 onhoudbaar raak schoot (1-1). Een kleine 10 minuten later had CSV ’28 wat geluk toen de bal uit een hoekschop slecht werd weggewerkt. Wilsum kreeg daardoor twee keer de kans om te scoren maar Niels Dekker en Adir Sasso wisten erger te voorkomen. En een gevaarlijke kopbal van Alwin van de Wetering werd ‘geplukt’ door CSV-doelman Melvin Hartenhof. CSV-trainer Emiel Diender trachtte door het inbrengen van Han Stolte voor Lars Ewalt het tij alsnog te keren. CSV ’28 was het laatste kwartier wel duidelijk sterker en ook duidelijk fitter, maar de kansen die er kwamen werden niet in doelpunten omgezet. In de slotminuut was CSV ’28 nog één keer dreigend toen een vrije trap van Mitchell Benschop door Brian Lachenal met de hak verlengd werd, maar ook die doelpoging werd door een fel strijdend Wilsum ongedaan gemaakt. Het jonge CSV-team moest genoegen nemen met een gelijkspel.

De volgende week speelt CSV ’28 uit tegen WZC Wapenveld. Aanvang 14:30 uur.

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!