CSV ’28 loopt verdiende winst mis

zondag 10 november 2019

CSV ’28 trad zaterdag in Wapenveld aan tegen WZC. De ploegen maakten er deze middag een duel van met een curieus wedstrijdverloop. Lees het wedstrijdverslag van Maurits Vermeulen.

CSV ’28 miste deze middag Thomas Wieringa en Ivan Rimon, terwijl de licht geblesseerde Tsegai Woldai op de bank werd gehouden. Daarom een kans voor Camiel Taïb in de spits en Han Stolte in het hart van de defensie. Na een kans(je) voor Camiel Taïb kwam WZC direct op voorsprong. De geroutineerde Emir Balavac gaf een hele strakke voorzet en er volgde een klutsbal. Henk Boerdam was alert, pikte de bal op en schoot raak (1-0).

Dan neemt CSV ’28 het initiatief. Een prachtige aanval, opgezet door Han Stolte werd voortgezet door Adir Sasso. Diens voorzet op Gino Anasagasti was echter net te scherp. Uit een voorzet van Sam Weggemans probeerde Camiel Taïb het, maar WZC-doelman Wolter Bos pakte het schot. Na een kwartier kreeg CSV ’28 de kans om gelijk te maken. Doelman Bos kwam ver uit zijn doel, werd omspeeld maar het schot van Tom Plessen op het lege doel werd geblokt. Een paar minuten later laat WZC zien hoe het wel moet. Bij een counter wordt de snelle Tristan Keijlaangespeeld en diens lage voorzet van rechts wordt doeltreffend afgerond door Emir Balavac (2-0).

Na een klein half uur moet Tom Plessen geblesseerd naar de kant en hij wordt vervangen door Joram van der Meer. Na ruim een half uur de volgende kans. Uit een aanval, opgezet door Pim Bruinink en Mitchell Benschop, komt de bal bij Sam Weggemans. Die legt af op Camiel Taïb maar diens schot gaat naast. Ook krijgt Lars Ewalt nog een kans, maar ook hij schiet naast. En dan scoort CSV ’28, na een hele sterke periode, vlak voor rust de aansluitingstreffer. Vanuit de verdediging speelt Niels Dekker met een diepe pass Sam Weggemans vrij en die scoort (2-1).

Direct na rust verliest CSV ’28 ook nog eens de geblesseerde verdediger Pim Bruinink. Hij wordt vervangen door Ali SinaFarhad. CSV ’28 gaat op zoek naar de gelijkmaker. Na een mooie aanval via Lars Ewalt en Joram van der Meer, kwam de bal bij Camiel Taïb. Die werd binnen de 16 zichtbaar vastgehouden, maar de scheidsrechter zag hier geen strafschop in.

CSV ’28 ging onverdroten door. Een kansrijke voorzet van de ijverige Ali Sina Farhad was net te hoog voor Camiel Taïben weer wat later schoot Niels Dekker uit een nog betere kanshelaas over. Dan de volgende kans voor de oranjehemden. Mitchell Benschop speelde zijn bewaker Wouter ten Pas uit, vond de vrijstaande Camiel Taïb maar diens stiftje ging net over. WZC deed wat terug via Lars Hulleman, maar CSV-goalie Melvin Hartenhof pakte zijn schot.

Met nog een kwartier te spelen kwam CSV ’28 op gelijke hoogte toen een voorzet van Gino Anasagasti prima met het hoofd werd afgerond door Joram van der Meer (2-2). En weer twee minuten later gingen de mannen van Emiel Diender zelfs aan de leiding. Mitchell Benschop ondernam een rush en schoot heel beheerst raak (2-3). Daarna volgde een “Wapenvelds kwartiertje’. Een gevaarlijk schot van Wouter ten Pas, 5 minuten voor tijd, werd gepakt door Melvin Hartenhof maar de CSV-doelman moest toch nog één keer ‘vissen’. Dat gebeurde twee minuten in blessuretijd, toen een voorzet onhoudbaar in het doel werd gewerkt door Bram Roskam (3-3). Jammer dat CSV ’28 de volle winst niet over de streep kon trekken. Die winst zou terecht zijn geweest omdat het spel van CSV ’28 veel meer kansen opleverde maar die kansen werden echter niet allemaal benut.

De volgende week speelt CSV ’28 voor de beker (in de knock-out fase) tegen de zondag 3e klasser sc Overwetering uit Olst. Dit duel op ‘de Verbinding’ begint om 15:00 uur.

Foto’s en tekst: Maurits Vermeulen