Onderzoek naar P&R-terrein Scholtensteeg

woensdag 22 januari 2020
Onderzoek naar P&R-terrein Scholtensteeg

De Milieuraad Zwolle en en het NatuurPlatformZwolle (NPZ) hebben een gezamenlijk advies aan de gemeente Zwolle uitgebracht over mogelijke P&R-terreinen in en rond de stad. Eén van de locaties die men als mogelijkheid ziet is gelegen aan de Scholtensteeg, in de omgeving van het benzinestation aan de Hasselterweg. Beide natuurorganisaties zijn van mening dat alle mogelijkheden om de verkeersdruk op Zwolle te beheersen, in relatie tot de bereikbaarheid van met name de binnenstad, moeten worden verkend.

Een P&R (Park&Ride)-terrein is bedoeld om de Zwolse wegen te ontlasten van autoverkeer en mensen gelegenheid te bieden om met de bus of de fiets de stad in te gaan. In het advies wordt de locatie Scholtensteeg als een aantrekkelijke plek voor een P&R-terrein bestempeld. Vanuit de regio en de stadswijk Stadshagen is de plek goed bereikbaar, zowel per auto als met de fiets. De Hasselterweg en de Stadshagenallee zorgen voor een goede ontsluiting van de wijk. Stads- en streekbussen kunnen er wat prima halteren. De milieuorganisaties spelen zelfs met de gedachte om de Kamperlijn bij het parkeerterrein te laten stoppen.

Beide organisaties hebben, naast mogelijke P&R-terreinen, nog een groot aantal andere groene suggesties meegegeven in het kader van de Zwolse omgevingsvisie en de recent verschenen Mobiliteitsvisie. De milieuorganisaties zien de milieucomponenten stikstof en CO2 in de mobiliteitsdiscussie steeds belangrijker worden. Realisering van P&R-terreinen, ook wel transferia genoemd, maken voor de milieubeweging onderdeel uit van een totaal pakket aan maatregelen om mobiliteit duurzamer te maken. Het is nu afwachten wat de gemeente met deze suggesties gaat doen.

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!