Geen Sinterklaasintocht, ga je mee op Pietenspeurtocht?

donderdag 12 november 2020
Geen Sinterklaasintocht, ga je mee op Pietenspeurtocht?

Nog eventjes wachten, maar als alles goed gaat met de stoomboot komt Sinterklaas zaterdag weer aan in Nederland! Door de coronacrisis is er dit jaar helaas geen grote intocht, ook niet in Stadshagen. Op televisie is de landelijke intocht zaterdag gelukkig wel te volgen. Verder zal de aankomst van de Sint stilletjes verlopen. Maar; overal ontstaan leuke coronaproof initiatieven, om kinderen alsnog een zo leuk mogelijke Sinterklaastijd te bieden. Zoals de Gluurpietenspeurtocht! Doe je mee? 

Het idee krijgt de laatste dagen in heel Nederland steeds meer aandacht. Het lijkt op de Berenjacht van afgelopen voorjaar, toen in Stadshagen volop knuffelberen voor de ramen werden gezet en kinderen ze al wandelend en tellend konden vinden.

De Gluurpietjes verstoppen zich op de ramen en zijn te herkennen aan de pietenmuts met veer en hun mooie krulharen. Als je heel goed kijkt kun je ze ook in Stadshagen vinden! Ze zijn al gespot in de wijk, zoals op bovenstaande foto aan de Havenzathenallee.

Maak samen met je kinderen een wandeling door de wijk en ga op zoek naar de Gluurpietjes. Heb je er één gevonden? Dan mogen de kinderen een opdrachtje doen:

  • Bij het eerste pietje maak je 10 paardensprongen, net zoals het paard van Sinterklaas.
  • Bij het tweede pietje doe je een dansje.
  • Bij het derde pietje zing je een sinterklaasliedje.
  • Bij het vierde pietje rijm je 2 woorden of zinnen aan elkaar.
  • Bij het vijfde pietje hinkel je naar het volgende huis.
  • Wanneer je het zesde pietje ziet, zwaai je naar de volgende persoon die je tegen komt. 
  • Bij een wit pietje tel tot 10 of van 10 tot 0.

Doe je ook mee?
Laten we met ons allen deze Sinterklaastijd voor de kinderen extra bijzonder maken! Je kunt zelf een Gluurpietje maken en voor je raam hangen, of er één op je raam tekenen. Voor €3 kun je ook een Gluurpietje bestellen bij initiatiefnemers via Facebook. Van dat bedrag gaat bovendien €1 naar Stichting Kind in Beeld. In Stadshagen worden de Gluurpietjes gemaakt door Lisa Reuvekamp en Janine Damen.

Zet je Gluurpietje op de kaart!
Staat er een Gluurpietje op jouw raam? Meld je adres of straat aan bij de organisatie, zij zetten hem voor je op de kaart. Maak een foto, stuur het naar ons en wij zetten hem op de kaart. Zo ontstaat een leuke route die je samen kunt ontdekken. Let op: ga natuurlijk alleen met je eigen gezin, houd afstand tot anderen en houd je aan de regels. Veel plezier!

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!