Toch Sinterklaasfeest voor Zwolse gezinnen met laag inkomen

zondag 15 november 2020
Toch Sinterklaasfeest voor Zwolse gezinnen met laag inkomen

Vanwege corona zijn er dit jaar meer kinderen dan ooit, die geen Sinterklaas kunnen vieren omdat het inkomen dat niet toe laat. Stichting Kind in Beeld zou dit jaar voor de tiende keer Hét Grote Sinterklaasfeest vieren, speciaal voor kinderen uit Zwolse gezinnen met een laag inkomen. Het feest kan vanwege corona helaas niet doorgaan, maar de stichting heeft een alternatief bedacht: ze brengen het feest naar zo’n 850 kinderen in Zwolle toe!

“Het is echt heel erg jammer dat het feest zelf niet door kan gaan,” vertelt Anne van den Belt, werkgroeplid van de stichting. “Maar direct nadat wij dit besluit hadden genomen, wisten we: dan brengen we het feest naar de kinderen toe!” Voor ieder kind mogen de ouders een cadeau uitkiezen ter waarde van 10 euro. Vrijwilligers brengen de cadeaus en lekkers langs, zodat het gezien er samen een gezellige avond of middag van kan maken.

Kind in Beeld verwacht dit jaar meer dan 300 gezinnen te kunnen helpen. “Natuurlijk kunnen vrijwilligers en sponsors zich melden bij ons,” roept Van den Belt op. In Stadshagen zijn er naar schatting meer dan 400 kinderen die opgroeien in een gezin met een laag inkomen.

Stichting Kind in Beeld is een Zwolse stichting die het hele jaar door plezierige en gratis activiteiten organiseert voor kinderen uit Zwolse gezinnen met een laag inkomen. Het Grote Sinterklaasfeest is ieder jaar ook het startpunt van een doneeractie. U kunt doneren via stichtingkindinbeeld.nl/help-ons. De opbrengst komt ten goede aan Hét Grote Sinterklaasfeest en aan andere uitjes gedurende het hele jaar.

Foto: Stichting Kind in Beeld (Sinterklaasactie 2019)

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!