Stadshoeve zoekt vrijwilligers voor bloementuin

vrijdag 17 september 2021
Stadshoeve zoekt vrijwilligers voor bloementuin

Naast dierenweides, speel- en moestuinen, beschikt Park De Stadshoeve over een grote bloementuin. Het park is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die willen meewerken in deze geur- en kleurentuin. Vrijwilligers met ‘groene vingers’, die niet bang zijn om deze vuil te maken.

Het is een tuin in ontwikkeling, een tuin die groeit en in de loop van de jaren steeds meer volwassen wordt. Een tuin voor jong en oud, om in te leren en te ontdekken, om aan te ruiken en aan te voelen, om naar te luisteren en soms van te proeven, een tuin om in te werken of gewoon lekker rustig in te zitten en van te genieten. Kortom, een echte ‘Belevenistuin’.

“Wij kennen geen onkruid, maar alleen kruid,” vertelt Esther Jellema van Park de Stadshoeve. “We gebruiken geen bestrijdingsmiddelen of kunstmest en streven ernaar een fijne en gezonde plek te zijn voor alles wat groeit en bloeit. Ons tuinafval wordt teruggegeven aan de tuin en dient zo weer als voedingsbodem voor plant en dier. Wij streven ernaar een romantische en sfeervolle tuin te creëren, waarin gecultiveerde en wilde bloemen en planten in mooie harmonie door elkaar kunnen groeien.”

Bloemen kunnen uiteraard niet bestaan zonder de zo belangrijke insecten, kikkers en spinnen. “Zelfs de naaktslak is onze vriend,” lacht Esther. “Ook moet je niet vreemd opkijken wanneer je tussen de planten opeens een ontmoeting hebt met een broedende kip en niet schrikken wanneer onze huiskat Coco jou even een kopje wilt komen geven. Ook onze geiten helpen een handje mee (beter gezegd ‘een tandje mee’) bij het snoeien van de meidoornhaag.”

De bloementuin van De Stadshoeve is dus nooit ‘af’ en er is volop ruimte om ook eigen ideeën in te brengen. Het park is blij met mensen die weten van aanpakken, maar net zo blij met iemand die maar een paar schaarse uurtjes kan missen, en kan werken op een tijdstip dat het beste past. Heb je belangstelling, neem dan contact op met Park De Stadshoeve. Het is uiteraard mogelijk om, op afspraak, een keertje op proef mee te helpen. Vrijwilliger Paul zal graag ter plaatse onze gedachten en visie uitleggen.

Tot ziens in de bloementuin van Park De Stadshoeve. Je bent van harte welkom!

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!