Sparta Zwolle verslaat Duits Nationaal team

dinsdag 19 oktober 2021
Sparta Zwolle verslaat Duits Nationaal team

Door Jasper Bos. Foto: Jan-Willem van Rijn

De pas gebouwde Sporthal Victorium stond zondagmiddag 17 oktober in het teken van de oefenwedstrijd van de selectie van korfbalvereniging Sparta Zwolle tegen het nationale team van Duitsland. Deze wedstrijd werd mogelijk gemaakt door de dubbelfunctie van de hoofdtrainer van Sparta, Wilco van den Bos, die ook coach is van het nationale team van Duitsland. In voorbereiding op het EK in Antwerpen werd er in Zwolle geoefend tegen Sparta.

Beide ploegen begonnen scherp aan de wedstrijd, zowel Duitsland als Sparta gaven veel druk op de passing. Toch wist Duitsland middels een strafworp de eerste voorsprong te pakken. Enkele momenten daarna tekende Lisa Jansen voor de 1-1. Deze eerste minuten waren een voorbode voor de rest van de wedstrijd, wat een gelijk opgaande strijd zou gaan worden. Halverwege de eerste helft was het nog steeds stuivertje wisselen maar nam Sparta toch de overhand. Mede door een goed schietende Matthias van Pijkeren werd de voorsprong uitgebreid naar 14-12 in het voordeel van de Zwollenaren.

Na rust gingen beide ploegen door waar ze gebleven waren, Ruben van Bekkum was scherp begonnen aan de tweede helft en zorgde met zijn tweede treffer voor 16-15, opnieuw een voorsprong voor Sparta. Toch wist Duitsland elke keer weer naast Sparta te komen. Marit Strating bracht met een doorloopbal voor het eerst drie punten verschil op het scorebord, 21-18, maar ook nu kwamen de Duitsers naast Sparta en zelfs op een voorsprong van 21-23.

Met drie goals achter elkaar nam Sparta het heft weer in eigen hand en werd de voorsprong overgenomen, 24-23. In de laatste minuten schoten Dewi de Jager en Henri Kikkert de wedstrijd in het slot en verzekerden zij Sparta van de overwinning; einduitslag 26-25.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!