Decembereditie StadshagenNieuws Magazine op de deurmat

zaterdag 4 december 2021
Decembereditie StadshagenNieuws Magazine op de deurmat

In heel Stadshagen en omgeving is afgelopen week de decembereditie van het StadshagenNieuws Magazine bezorgd. In het magazine brengen we achtergrondverhalen uit onze wijk. In deze editie uitgebreid aandacht voor het Gastenhuis, een historische plek in De Tippe en specials rondom werk, onderwijs en ondernemers in Stadshagen.

Gastenhuis

Sinds kort is aan de Werkerlaan in Stadshagen het Gastenhuis Zwolle geopend. Een vernieuwend zorgconcept waarbij de bewoners met dementie een zo normaal mogelijk thuis krijgen. Niet gesloten of ver weg, maar juist midden in de wijk. Een uitgebreid interview met initiatiefnemers Anita en Jeroen Nijmeijer. Je leest het op pagina’s 80 en 81.

Tankgrachtburg in De Tippe

Market Garden. We kennen het als de grote luchtlandingsoperatie bij Arnhem om Nederland te bevrijden van de Duitse bezetter. Deze grote slag is direct gelinkt aan een ‘sloot’ die dwars door Stadshagen loopt. Wat hebben deze twee zaken gemeen? Wijkgenoot Klaas Schuuring en raadslid Arjan Spaans vertellen hoe dit stukje historie straks in nieuwbouwwijk De Tippe een plek krijgt.

Verhalen uit de wijk gezocht

StadshagenNieuws is al 12,5 jaar actief in de wijk. In al die jaren hebben we met een trouwe club vrijwilligers verslag gedaan van grote en kleine gebeurtenissen in de wijk. Online en in het magazine. Dat willen we de komende twaalf en een half jaar weer doen, het liefst met nog meer persoonlijke verhalen uit de wijk. Een oproep om grote of kleinere verhalen te delen via verhaal@stadshagennieuws.nl!

Verder vind je natuurlijk heel veel meer interessante artikelen, columns en redactionele bijdragen over lokaal ondernemen, zorg, scholen, wonen, bouwen en nog veel meer. Ook een special over de arbeidsmarkt: veel bedrijven zijn hard op zoek naar werknemers, ook interessant voor inwoners van Stadshagen. In ‘vraag het de specialist’ vind je antwoorden op vragen van lezers.

Niet ontvangen? Laat het weten!

Het StadshagenNieuws Magazine van december 2021 is rond 1 december gratis huis-aan-huis verspreid in Stadshagen en omgeving. Heeft u het magazine niet ontvangen? Stuur ons even een bericht, we horen dat graag. Let op: heeft u een ‘nee-nee’ sticker op uw brievenbus mogen we helaas bij u niet bezorgen. Een exemplaar van het magazine kan ook gratis afgehaald worden in het Cultuurhuis (zolang de voorraad strekt).

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!