Waterkwaliteit Milligerplas binnen de norm

vrijdag 8 juli 2022
Waterkwaliteit Milligerplas binnen de norm

Bij waterkwaliteitsonderzoeken in de Milligerplas op 4 juli 2022 zijn geen concentraties met poepbacteriën gemeten die boven de norm liggen. Daarmee lijkt de plas een stuk schoner dan andere jaren.

De waterkwaliteitsmetingen worden elke twee weken door het Waterschap uitgevoerd en zijn in te zien op zwemwater.nl. Op basis van de uitkomsten van de metingen, kun je zelf een afweging maken om wel of niet te gaan zwemmen. In de Milligerplas zijn de afgelopen vier jaar de Europese normen voor een tweetal poepbacteriën een aantal keren overschreden. Vanwege de Europese regelgeving is er dit jaar voor het hele seizoen een formeel negatief zwemadvies afgegeven.

Dat staat aangegeven op de borden bij de plas. Dit betekent gelukkig niet dat de waterkwaliteit altijd slecht is, of dat er een verbod is om te zwemmen. Tot eind september laat de gemeente Zwolle weten wat de uitkomst van de metingen is, zodat je zelf een afweging kan maken om wel of niet te gaan zwemmen.

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!