“Pak onveilige fietsoversteek Twistvlietpad aan”

dinsdag 1 maart 2011

De fietsers in Stadshagen wisten het al langer: het is soms levensgevaarlijk op de kruising Twistvlietpad-Belvederelaan. Ondanks dat fietsers daar voorrang hebben, rijden automobilisten geregeld zonder uit te kijken de fietsers van de sokken. De Adviseurs Mobiliteit Goudappel Coffeng adviseren in hun onderzoeksrapport ‘Verkeersknip Stadshagen: Mogelijkheden en consequenties’ dat het de moeite waard is het verkeersveiligheidprobleem bij de kruising aan te pakken.

Onveilige situatie
De onderzoekers naar verkeersknip hebben in alle varianten de verbetering van de veiligheid van het kruispunt Twistvlietpad-Belvederelaan meegenomen. De aanpak, die 240 duizend euro kost, moet volgens de onderzoekers los van de verkeersknip aangepakt worden. Het afgelopen jaar zijn er meer verkeersborden geplaatst om de oversteek nog duidelijker aan te geven. Dit heeft echter nog niet tot een veilige situatie geleid, omdat automobilisten de fietsers geregeld nog over het hoofd zien. Dit heeft in het verleden al tot enkele ongelukken geleid, zo valt te zien op onderstaande kaart; ongevallen in Stadshagen.


Het onderzoeksbureau heeft geeft de gemeente Zwolle naast hun onderzoek naar de mogelijkheden van de knip nog enkele verkeerkundige aanbevelingen mee:
■ De onduidelijkheden in de hoofdstructuur van Stadshagen kunnen worden tenietgedaan door duidelijke bewegwijzering en specifieke maatregelen op de betreffende kruispunten.
■ Het is het de moeite waard om bij de realisering van de nieuwe wijken zoals De Tippe te onderzoeken of een aantal ‘weeffoutjes’ in de huidige verkeersstructuur van Stadshagen kunnen worden verzacht of weggenomen.

Bron: Eindrapportage ‘Verkeersknip Stadshagen: Mogelijkheden en consequenties’ van Adviseurs Mobiliteit Goudappel Coffeng

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!