“De regenboog is weer terug!”

dinsdag 29 november 2022
“De regenboog is weer terug!”

Het door aanrijding beschadigde kunstwerk De Boog is na twee jaar weer terug in Stadshagen. Maandagmorgen is het kunstwerk teruggeplaatst in de wijk. Niet op de plek waar het eerder stond aan het Twistvlietpad, maar vlak daarbij aan het Klokkengieterpad. Wethouder Monique Schuttenbeld pakte samen met kunstenaar Thom Puckey en zijn partner Elizabeth Stienstra het kunstwerk uit.

Monique Schuttenbeld is blij dat het kunstwerk na al die tijd terug is. “De Boog is een geliefd herkenningspunt voor de inwoners van Stadshagen. Ik fietste er bijna dagelijks onder door. Fijn dat het nu terug is en weer is opgenomen in onze belangrijke collectie beeldende kunst in de openbare ruimte.” Het viel veel wijkbewoners al gauw op. Een enkele voorbijganger maakte dat dan ook luidkeels duidelijk.

Serie kunstwerken
Het kunstobject is in 2006 gemaakt door Thom Puckey. Hij maakte voor Stadshagen een serie van vier kunstwerken: Het Wiel, Cloud Airplane, Sun en De Boog. Puckey (1948) is een nationaal bekend beeldhouwer, installatiekunstenaar en performancekunstenaar. Een vrij recent werk van hem is het kunstwerk het monument voor Thorbecke aan het Lange Voorhout in Den Haag.

Restauratie
De restauratie van het kunstwerk en het terugplaatsen kostte in totaal bijna 60 duizend euro. Het merendeel van deze kosten is betaald door het Waarborgfonds, de gemeente Zwolle droeg zelf bijna 12 duizend euro bij.

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!