Video: Stadshagen kiest nieuwe Provinciale Staten (Update 2)

De Provinciale Statenverkiezingen zijn woensdag goed bezocht in Zwolle. Bijna 60 procent van de kiezers nam de moeite om te stemmen. Alleen bij het Zonnehuis in Stadshagen al kwamen gisteravond al zo’n 800 mensen langs om gebruik te maken van hun democratische recht. Inzet van de verkiezingen zijn de provinciale thema’s in Overijssel die wonderwel volledig overschaduwd werden door de landelijke ijver tot het behalen van een meerderheid in de Eerste Kamer. Volg Stadshagennieuws voor meer updates.

Update donderdag 10:20
De Statenverkiezingen in Zwolle zijn goed bezocht, 59,7% van de stemgerechtigden toogde woensdag naar de stembus om de nieuwe Provinciale Staten te kiezen. De PvdA werd de grootste in Zwolle met 21,8% van de stemmen. Het CDA kreeg rake klappen van de kiezer, de christendemocraten verloor 8,4 procentpunt en heeft 12,2 procent van de stemmen behaald. De PVV won in Zwolle 6,6% van de stemmen minder dan het landelijke gemiddelde. Hoe Stadshagen heeft gestemd is nog onduidelijk. Later daarover meer.

Winst VVD vorige verkiezing
Bij de gemeenteraadsverkiezingen koos een aanzienlijk deel van de Stadshagenaren voor de VVD. Daarmee kreeg de partij in Zwolle een groot aandeel in de gemeenteraad en doet het mee in de coalitie. Of de partij, die destijds inzette op de Verkeersknip (nu wederom een hot item in de wijk), wederom garen spint in de wijk is nog niet duidelijk. Zodra er een uitslag bekend is publiceren wij dit op deze website.

Video: