“Knip” brengt voor- en tegenstanders in stelling

dinsdag 8 maart 2011 4 reacties

De Belvederelaan in de ochtend. Straks doorgaande route?

De discussie rond de verkeersknip in Stadshagen hield de gemoederen al een paar jaar bezig, maar het is sinds het openbaren van het rapport van Goudappel Coffeng echt flink opgelaaid. Voor- en tegenstanders willen voordat de gemeente een besluit neemt over de verkeersknip nog een laatste poging doen zijn of haar mening goed te laten horen. Een anonieme Klankbordgroep is inmiddels opgestaan, een wijkgenoot heeft een speciale site opgericht en ook raadsleden maken hun standpunt nog maar eens duidelijk. Een overzicht van de meningen.

Klankbordgroep
Stadshagennieuws ontving een e-mail van een anonieme klankbordgroep die zoals het lijkt voor de opheffing van de verkeersknip is, maar het niet eens is met de varianten in het Verkeerskniprapport van Goudappel Coffeng. Bovendien wil de klankbordgroep dat de reactietermijn bij de gemeente Zwolle van veertien dagen naar twee maanden wordt opgerekt. In een lange discussie wordt de slagkracht van de klankbordgroep in twijfel getrokken, juist vanwege het anonieme karakter.

John van Boven, raadslid ChristenUnie
Vindt geen van de drie voorgestelde varianten overtuigend. Het raadslid laat in een bijdrage op zijn website weten dat hij met name hangt aan de reistijdverkorting en de veiligheid en leefbaarheid van de Frankhuizerallee. Laat staan de kosten. Bovendien is het Christenunie-raadslid ervan overtuigd dat het rapport duidelijk maakt dat de gekozen wijkinrichting daadwerkelijk bijdraagt aan de leefbaarheid en verkeersveiligheid.

Martijn van der Veen, raadslid CDA
Liet in een reactie op deze website weten aan de klankbordgroep en reageerders dat hij zeer veel waarde hecht aan het zoveel mogelijk laten horen van alle meningen van wijkgenoten. Zo moet voorkomen worden dat er in het traject naar de besluitvorming er niet het gevoel blijft hangen dat er geen enkele serieuze optie is onderzocht. Tevens wijst hij de Klankbordgroep erop zich te openbaren, omdat hij anders vreest dat de gemeente de groep niet serieus zal nemen.

Nieuwe informatieve verkeersknipsite
Wijkgenoot Gosse Klaas Miedema is een informatieve website gestart die geheel in het teken staat van de Verkeersknip. Alle artikelen die zijn verschenen in de media met betrekking tot de Verkeersknip worden op deze website gebundeld. Verder is er een reactieformulier van de gemeente Zwolle te vinden waarop Stadshagenaren hun voorkeur over de Verkeersknip kunnen geven.

Lees meer over:

| | |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!