De Schatkamer ontvangt keurmerk Zwolse Brede School

woensdag 20 april 2011
Bron: Bekkering l Adams Architecten

Bron: Bekkering l Adams Architecten

Op donderdag 21 april ontvangt obs De Schatkamer het keurmerk Zwolse Brede School uit handen van Yolande Slagman, beleidsmedewerker van de gemeente Zwolle. De uitreiking vindt plaats tijdens het jaarlijks terugkerende Lentefeest, dat dit jaar in het teken staat van natuur en cultuur. De leerlingen van de De Schatkamer gaan hier de hele dag mee aan de slag en presenteren het eindresultaat in de vorm van een expositie tijdens de uitreiking van het keurmerk.

Zwolse Brede School
De Schatkamer is sinds maart vorig jaar gehuisvest in een prachtig gebouw aan de Wildwalstraat in Stadshagen. Het gebouw biedt tevens onderdak aan het kinderdagverblijf van Doomijn/Travers dat de voor-, tussen- en buitenschoolse opvang verzorgt.
Samen met De Muzerie en de Openbare bibliotheek Zwolle gaan zowel De Schatkamer als Doomijn een steeds groter aanbod aan opvang, onderwijs en extra ontwikkeling bieden. Het accent zal liggen op culturele activiteiten. Zo werken kinderen bijvoorbeeld elke woensdagmiddag in het kinderpersbureau. Als een echte redactie zijn ze druk in de weer met het schrijven van artikelen en het houden van interviews met als eindresultaat een eigen krant.

Lentefeest
Dit jaar gaan cultuur en natuur hand in hand op het Lentefeest. Uitgaande van hun eigen expertise en niveau leveren alle leerlingen een bijdrage aan een expositie die getoond wordt tijdens de uitreiking van het keurmerk Zwolse Brede School. Zo lopen de kinderen van de onderbouw (groep 1 t/m 3) het kabouterpad bij de wijkboerderij. Van alle onderweg geplukte bloemen, takjes en blaadjes maken ze vervolgens een lentekunstwerk. Kinderen van de middenbouw (groep 4 t/m 6 ) verzamelen hun materiaal voor een herbarium rond de Milligerplas. Een deel van de groep maakt zandsculpturen op het strand. Alles wordt gefotografeerd en verwerkt in een groot kunstwerk. De bovenbouw (groep 7 en 8 ) gaat in de vorm van workshops aan de slag met o.a. vogelspotten, het decoreren van rijstlampen in het thema lente en het maken van tuinhangers. Alle getoonde kunstwerken worden van vakkundig commentaar voorzien door de leerlingen van De Schatkamer.

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2023

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!