Column: Waar moeten we dan heen?

zondag 16 augustus 2009

“Waar moeten we dan heen?” Het is een korte, maar treffende reactie op het artikel dat Stadshagennieuws.nl schreef over de overlast van scooterrijdende jongeren bij de Milligerplas. In dat artikel staat dat de politie harder gaat optreden tegen jongeren die na zonsondergang bij de Milligerplas hangen en geluidsoverlast veroorzaken. Aanleiding voor het verscherpte toezicht zijn klachten uit de buurt over jongeren die met hun scooters over de boulevard rijden, hetgeen veel geluidsoverlast veroorzaakt. Waar moeten we dan heen? Het is een prachtige vraag voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Onderaan het artikel staat als eerste reactie: waar moeten we dan heen? Het zet je aan het denken. Waar moeten jongeren in Stadshagen eigenlijk heen als zij ’s avonds of in de vakantie met vrienden ergens gezellig willen hangen? Mij schiet als eerste het jongerencentrum te binnen. Maar tegelijkertijd klaagt een andere jongere dat daar juist de drankjes zo prijzig zijn. Eigen drinken nuttigen is beter, maar waar moet je dat dan drinken? In het openbaar? In het park bij het winkelcentrum, waar jongeren bij het water hangen? Dat is dan weer strafbaar, alcohol hoort niet in de openbare ruimte thuis.

Is het jongerencentrum wel genoeg voor de jongeren in Stadshagen? Kunnen alle subculturen onder jongeren hier terecht en als dat niet zo is, waar moeten ze dan heen? De Milligerplas? Tot in de nacht rondhangen kan niet, dat levert hen een boete op. De stad in? Veel kroegen weren jongeren onder een bepaalde leeftijd, of ouders willen niet dat hun kroost al zover door de donkere Zwolse wijken fietsen. Is het dan niet tijd voor een horecagelegenheid in Stadshagen, waar zowel jongeren alsook ouderen terecht kunnen?

Waar moeten we dan heen? Misschien moet de gemeenteraad zich zo vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen eens over deze vraag buigen: geef jongeren in de snelst groeiende wijk van Zwolle meer ruimte, meer mogelijkheden. Wellicht geeft dat uiteindelijk minder ongewenste overlast en scheelt dat rustzoekende bewoners van de Milligenplasboulevard kopzorgen.

Stadshagennieuws.nl is niet verantwooordelijk voor de inhoud van ingezonden stukken/ columns.
Ook een column geschreven? Stuur hem naar info@stadshagennieuws.nl

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!