Kinderopvang in Stadshagen snel gegroeid

woensdag 19 augustus 2009

De kinderopvang in Stadshagen is in het afgelopen half jaar flink gegroeid, bovendien worden er op korte termijn nieuwe opvangmogelijkheden gerealiseerd. Dat laat de gemeente Zwolle weten na een onderzoek naar kinderopvangplaatsen in de stad. Uit dat onderzoek blijkt dat er in ieder geval 331 meer opvangplaatsen in Zwolle zijn bijgekomen, waarvan een groot deel in Stadshagen.

Het afgelopen half jaar kondigden verschillende nieuwe initiatieven hun opening aan, waaronder Brede School ‘Het Festival’ en kinderdagverblijf ‘Ikkedoen’. De gemeente Zwolle maakt regelmatig een overzicht van het aantal plaatsen in kinderdagverblijven om te voorkomen dat er een tekort in de stad ontstaat.

De gemeente is zelf niet verantwoordelijk voor het aanbod van de kinderdagverblijven, omdat dit door de Wet Kinderopvang (2005) een commerciële aangelegenheid is geworden. Volgend jaar doet de gemeente opnieuw een onderzoek naar de kinderopvang in Zwolle.

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!