Stadshagenaar ervaart weinig hechtheid in wijk

zondag 4 september 2011 1 reactie

Stadshagenaren zijn tevreden met hun leefomgeving en vinden het een fijne wijk om te wonen. De hechtheid aan de buurt ligt alleen wel lager dan het gemiddelde van Zwolle en ook is men minder tevreden over het functioneren van de gemeente. Dit blijkt het Buurt-voor-Buurt-onderzoek 2011 dat de gemeente Zwolle heeft uitgevoerd. De bewoners van de wijkdelen Frankhuis, Schoonhorst, Werkeren en Milligen konden hun wijk konden hun wijk beoordelen op de thema’s algemeen, woonomgeving, sociaal, voorzieningen, veiligheid en het functioneren van de gemeente.

Buurt gaat er niet op vooruit
Stadshagenaren zijn volgens het rapport gemiddeld positiever over de wijk dan Zwollenaren in het algemeen zijn. Toch is er een kanttekening te plaatsen bij de tevredenheid. Minder personen vinden namelijk dat de buurt erop vooruit is gegaan en hebben de verwachting dat dit in de nabije toekomst ook gaat gebeuren. De onderzoekers signaleren hier een negatieve ontwikkeling. Qua veiligheid heeft de Stadshagenaar niets te klagen. De wijk kent in vergelijking met andere stadsdelen de minste incidenten.

Sociale hechtheid
De sociale hechtheid en participatie in de wijk is kleiner dan in de rest van Zwolle.  Dat valt wellicht te verklaren door het feit dat de wijk nog relatief jong is en mensen er niet langer dan tien jaar wonen. Toch vindt een relatief hoger percentage de wijk fijn om in te wonen en geeft men aan dat de betrokkenheid met de buren en tussen culturen goed is.

Voorzieningen
Over de voorzieningen is de Stadshagenaar over het algemeen positiever dan de gemiddelde Zwollenaar. Zo is men vooral tevreden over het wegenonderhoud. De inwoners van Stadshagen geven aan ook bepaalde voorzieningen te missen, zoals hondenuitlaatstroken, straatmeubilair en jongerenvoorzieningen.

Hieronder hebben we enkele statistieken per wijkdeel uit het rapport opgesomd. Het hele rapport lezen? Klik hier.

Stadshagen

 

 

 

 

 

 

Frankhuis

 

 

 

 

 

 

Schoonhorst

 

 

 

 

 

 

 

Werkeren

 

 

 

 

 

 

 

Milligen

 

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!