Havezathenallee weer volledig open voor verkeer

maandag 24 oktober 2011 15 reacties

Eén van de verbeteringen langs de weg is de bushalte met groot vloeroppervlak.

Het zal een grote opluchting zijn voor de automobilist in Stadshagen: de Havezathenallee die al maandenlang afgesloten was voor het doorgaande verkeer is sinds maandag weer opengesteld. De afsluiting van de weg zorgde voor een ’tweede knip’ in de wijk, omdat automobilisten niet vanuit bijvoorbeeld Werkerhoven direct naar het winkelcentrum konden rijden. De betrokken aannemer haalde vandaag de laatste hekken weg voor het autoverkeer, zodat de grotendeels vernieuwde autoweg weer te berijden is. Pas na de winter wordt er verder gewerkt aan het laatste deel van de weg.

Tweede knip
De infrastructuur van Stadshagen is voor automobilisten betrekkelijk ingewikkeld, omdat een centrale afsluiting van de wijk het autoverkeer belemmerd om van de ene naar de andere kant te rijden. De afsluiting van de Havezathenallee maakte daar nog een dubbele uitdaging van. Veel bezoekers van deze website klaagden over de snelheid waarmee de Havezathenallee werd klaargestoomd. Het oorspronkelijke plan om een jaar aan de weg te werken werd door de gemeente Zwolle teruggebracht in tijd door enkele fases samen te voegen.

Verbeteringen
Door de aanpak van de Havezathenallee is er een middenstrook aangelegd waardoor de rijstroken smal zijn en er niet zomaar ingehaald kan worden. Ook zijn er nu oversteekplekken gemaakt voor fietsers en wandelaars en zijn er goede bushaltes aangelegd. Bovendien is het asfalt beduidend stiller dan voorheen.

Winter
De gemeente Zwolle wil dat er pas na de winter verder wordt gewerkt aan de Havezathenallee. Omdat er bij dreigend vorstverlet nog meer vertraging kan ontstaan en de overlast voor de wijkbewoners daardoor groter wordt zal er pas bij betere temperaturen aan het laatste deel richting de Stadshagenallee worden gewerkt.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!