Havezathenallee weer volledig open voor verkeer

maandag 24 oktober 2011 15 reacties

Eén van de verbeteringen langs de weg is de bushalte met groot vloeroppervlak.

Het zal een grote opluchting zijn voor de automobilist in Stadshagen: de Havezathenallee die al maandenlang afgesloten was voor het doorgaande verkeer is sinds maandag weer opengesteld. De afsluiting van de weg zorgde voor een ‘tweede knip’ in de wijk, omdat automobilisten niet vanuit bijvoorbeeld Werkerhoven direct naar het winkelcentrum konden rijden. De betrokken aannemer haalde vandaag de laatste hekken weg voor het autoverkeer, zodat de grotendeels vernieuwde autoweg weer te berijden is. Pas na de winter wordt er verder gewerkt aan het laatste deel van de weg.

Tweede knip
De infrastructuur van Stadshagen is voor automobilisten betrekkelijk ingewikkeld, omdat een centrale afsluiting van de wijk het autoverkeer belemmerd om van de ene naar de andere kant te rijden. De afsluiting van de Havezathenallee maakte daar nog een dubbele uitdaging van. Veel bezoekers van deze website klaagden over de snelheid waarmee de Havezathenallee werd klaargestoomd. Het oorspronkelijke plan om een jaar aan de weg te werken werd door de gemeente Zwolle teruggebracht in tijd door enkele fases samen te voegen.

Verbeteringen
Door de aanpak van de Havezathenallee is er een middenstrook aangelegd waardoor de rijstroken smal zijn en er niet zomaar ingehaald kan worden. Ook zijn er nu oversteekplekken gemaakt voor fietsers en wandelaars en zijn er goede bushaltes aangelegd. Bovendien is het asfalt beduidend stiller dan voorheen.

Winter
De gemeente Zwolle wil dat er pas na de winter verder wordt gewerkt aan de Havezathenallee. Omdat er bij dreigend vorstverlet nog meer vertraging kan ontstaan en de overlast voor de wijkbewoners daardoor groter wordt zal er pas bij betere temperaturen aan het laatste deel richting de Stadshagenallee worden gewerkt.

Reageer op dit artikel

reacties

Meer nieuws uit Stadshagen:

15 reacties op 'Havezathenallee weer volledig open voor verkeer' »

 • Hans G schreef:

  echt mooi geworden die havezaetheallee,nou ken de slagboom weer dicht en heeft de knip weer zijn werking!!!

 • Joris schreef:

  Wat een fiasco voor de gemeente.
  Eerst melden ze dat dit van mei t/m mei zal gaan duren en vervolgens zijn ze eind oktober al klaar met de weg.
  Nou ja, klaar. Ga er maar eens over, dan merk je dat deze nog niet echt klaar is.

  Maar gelukkig kunnen weer lekker over de Havezathenallee crossen met elkaar. Wel gezellig met z’n allen achter elkaar aan crossen zonder dat je in kunt halen ;-)

  Ik ben ook blij voor de winkeliers, die zullen nu wel een recordomzet halen nu de weg weer open is.
  Zelf denk ik dat de fietsenzaak de meeste omzet zal halen. Iedereen kan er namelijk weer komen met de auto??

 • N schreef:

  klaag klaag klaag…
  oh oh oh wat hebben we het toch weer zwaar…

 • Marcel schreef:

  Precies. Wees blij dat je auto hebt waarin je mag omrijden.

 • Jan schreef:

  @Joris, GOED LEZEN!….

  “De betrokken aannemer haalde vandaag de laatste hekken weg voor het autoverkeer, zodat de grotendeels vernieuwde autoweg weer te berijden is. Pas na de winter wordt er verder gewerkt aan het laatste deel van de weg.”

 • Zwollenaar schreef:

  Werd ook tijd :) In China bouwen ze een stad ter grote van Zwolle in die tijd echt een aan fluiting dit kilometer omrijden om mijn dochter naar school te brengen. Nou nu nog die knip eruit kunnen we weer beetje doorrijden hier in stadshagen :)

 • Marcel schreef:

  Ik zou naar China verhuizen. Zoek daar gelijk een baan en je weet waarom dingen daar sneller kunnen. Ik weet niet wat je nu doet, maar reken er niet op dat je rond etenstijd thuis bent en mocht je een vakantie hebben geboekt zeg hem af: in het chinees bestaat geen woord voor vakantie. Kennen ze niet. Onbekend.

 • topsport schreef:

  Eh, laten we eerlijk zijn, de gemeente zwolle heeft gewoon ‘vergeten’ in de aanbesteding een tijdsspanne op te geven waarbinnen de werkzaamheden voltooid moesten zijn. Dus heeft een aannemer heel laag ingeschreven (precies zoals de gemeente wilde want er was toch al een probleempje met de kosten van dat hele stadshagense) en die gebruikt het nu als vulklus. Je ziet er niet vaak meer dan 3-4 mensen aan het werk. Dat er een halfjaar over zo’n stukkie weg mag (en kan) worden gedaan…. tis niet te geloven.

 • Zwollenaar schreef:

  @Marcel, Nu werk ik ook met etenstijd maar ik mag als wegenbelasting betaler ook verwachten dat de wegen berijdbaar zijn.

  Wees niet ongerust over de Chinezen die komen wel hier hoor :)

 • N schreef:

  Het wordt ook wel eens tijd voor een goede chinees in SH ;)

 • Havezathe bewoner schreef:

  De wegen liggen er erg mooi bij, maar welke imbeciel heeft het bedacht heeft om de drempels bij de inritten zo hoog te maken? Om de haverklap hoor je auto’s met de trekhaak of achterbumper op de grond klappen.

 • Marcel schreef:

  @Zwollenaar
  Je hele mentaliteit is ‘onchinees’. Denk je nu werkelijk dat er maar één chinees is die durft te roepen wat jij roept? Een Chinees zou Tao op z’n blote knieën bedanken voor een weg, laat staan een goede weg. Elk hobbelig pad is voldoende.
  Dat jij meent recht te hebben op iets, omdat je wegenbelasting betaalt . . . . Ha!

 • Zwollenaar schreef:

  @N

  Waarom ? Als de beste chinees van Nederland zich bevindt in de Aa-landen rij ik daar graag een stukje voor :)

 • Marcel schreef:

  Dat is de juiste mentaliteit!

 • N schreef:

  Go with the flow as the Tao would say… Unless there’s a better way as the Tao would say also… Voor nu gewoon naar de Aa-landen dus ;)

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!