Sinterklaas bezoekt Stadshagen op 26 november

vrijdag 11 november 2011

De Zwarte Pieten waren vorig jaar bij de intocht in Stadshagen weer gul van aard en gaven veel pepernoten weg.

Sinterklaas en de zwarte Pieten zijn al druk aan het varen naar Nederland, waar ze deze zaterdag in Dordrecht aankomen. Stadshagennieuws.nl heeft via de berichtenpiet inmiddels het heugelijke nieuws ontvangen dat de Goedheiligman ook Stadshagen gaat bezoeken. Zaterdagmiddag 26 november om 13:30 uur komt de Sint met de boot aan in de haven aan de Milligerplas, om via een rit te paard te eindigen bij het Bewegingshuis. Daar vindt een Sinterklaasfestijn plaats voor kinderen tussen de vier tot acht jaar oud.

Vorig jaar
Vorig jaar kwam Sinterklaas ook in Stadshagen bij de Milligerplas aan. Daar wachtten vele honderden kinderen uit de wijk de Goedheiligman op.Naar verwachting wordt Sinterklaas ook dit jaar weer blij ontvangen door Stadshagen.

Route intocht
De route van de intocht is als volgt (onder voorbehoud van eventuele wijzigingen):
Start haven Milligerplas, re Waterlelie, li sterrenkroos, li Fonteinkruid, re Werkerlaan, li Mastenbroekerallee, re Klokkengieterlaan, li Glazenmakerstraat, re Herautstraat,re Pottenbakkerstraat, li Turfdragerstraat, re Uurwerkerstraat, li Klokkengieterpad, re Twistvlietpad, li Binnendijkstraat, re Frankhuizerallee, re Belvederelaan, re Wade.

Pietenontbijt op 3 december
Niet alleen op 27 november zijn er Zwarte Pieten in Stadshagen. Op 4 december komen de Pieten nogmaals langs voor het jaarlijkse Pietenontbijt. De Pieten kunnen heel wat op, want ze zullen om 10.00, 11.00 en 12.00 uur ontbijten. De Pieten moeten natuurlijk ook goed eten, want al dat geklim op daken en gesleep met zakken vol met cadeaus kost heel veel energie! De Pieten zouden het heel gezellig vinden als er heel veel kinderen komen ontbijten. Het Pietenontbijt vindt plaats in het Cultuurhuis en deelname kost € 1,–. Geef je op bij Spruit in het winkelcentrum.

De sinterklaasintocht wordt georganiseerd door Wijkstichting Stadshagen Totaal.

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!