Hoogwater in de IJssel: peil Stadshagen is goed

zaterdag 7 januari 2012

In Stadshagen is het waterpeil op het eerste gezicht normaal. In de IJssel stijgt intussen het waterpeil flink.

De waterstand van de IJssel bij Zwolle stijgt nog steeds en dat is goed te merken. De uiterwaarden stromen helemaal vol en het water klotst al tegen de dijken. Het waterpeil zal de komende dagen nog verder gaan stijgen, omdat de hoogste stand van de rivieren aanstaande maandag wordt verwacht. De hoogwaterstanden in de rivieren, maar ook in De Waddenzee, het IJselmeer en het Zwarte water hebben niet geleid tot problemen in Stadshagen. Het waterschap heeft de situatie onder controle. Het waterpeil in de wijk lijkt normaal te zijn.

Hoogwater 
De hoge waterstand heeft niets te maken met de problemen die Noord-Nederland hebben. Daar leidde een ongelukkige situatie van overvloedige regenval en de onmogelijkheid om dit te kunnen lozen op de Waddenzee tot hoge waterstanden. Het water dat de IJssel omhoogdrijft is vooral overvloedig regenwater en smelwater uit het achterland en buitenland. Dat gebeurde vorig jaar ook, toen het IJsselwater zeer hoog stond. Volgens het waterschap zijn de waterstanden normaal, hoewel er verwachtingen zijn dat de stand ook het hoge water uit 2003 kunnen evenaren.

Stadshagen
Een snelle blik in Stadshagen levert vooralsnog een gerust gevoel op. Het waterpeil in de sloten van Stadshagen lijkt normaal te zijn, nog ver onder de randen. Het waterschap Groot Salland gaf eerder al aan alles onder controle te hebben, maar mogelijk wel enkele maatregelen te moeten nemen om het water in toom te houden.

 

 

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!