Persoonlijke zorg bij Het Verloskundig Huys

dinsdag 27 maart 2012 1 reactie

-Advertorial-
Team het Verloskundig HuysIn de jongste wijk van Zwolle, met de meeste geboortes van de stad, worden zwangerschappen begeleid door ‘Het Verloskundig Huys’. Vanaf de eerste echo tot na de bevalling zorgen de verloskundigen voor vakkundige begeleiding. Maar ook als er een kinderwens is en men zich goed wil voorbereiden op een zwangerschap, geeft ‘Het Verloskundig Huys’ graag advies. StadshagenNieuws.nl nam een kijkje in de praktijk aan de Overtoom.

Er komt veel kijken bij de geboorte van een kindje. Daarbij is goede begeleiding belangrijk, maar ook erg prettig. Het Verloskundig Huys ziet de zwangerschap en de bevalling als een natuurlijk en gezond proces. Daarbij willen de zeven verloskundigen zwangere vrouwen vertrouwen geven in hun eigen lichaam geven en onnodig medisch handelen voorkomen. Veiligheid voor moeder en kind staan voorop.

Wat doet Het Verloskundig Huys?
De verloskundigen controleren tijdens de zwangerschap onder andere de bloeddruk, de groei en de ligging van de baby. De frequentie van de controles neemt toe naarmate de zwangerschap vordert, van om de 4 weken in het begin tot elke week aan het eind. Daarbij is er altijd volop aandacht voor persoonlijke begeleiding. Er wordt ruim de tijd genomen, daardoor is er alle ruimte voor vragen en voelen vrouwen zich snel op hun gemak. Dat blijkt ook uit verhalen in de dagelijkse gang van zaken: “Vorige week kwam een trotse oma ons een geboortekaartje brengen in de praktijk, omdat we zo goed geholpen hadden,” vertelt Wietske van Schaik, één van de verloskundigen.

Tweederde kiest voor thuisbevalling
De verloskundigen werken in 24-uursdiensten, zodat ze dag en nacht optimaal bereikbaar zijn. Als het eenmaal zover is begeleiden de verloskundigen de bevalling, thuis of in het ziekenhuis. In Stadshagen bevalt ongeveer tweederde van de zwangere vrouwen thuis, éénderde kiest voor het ziekenhuis. Mocht het vanwege een medische indicatie noodzakelijk zijn om in het ziekenhuis te bevallen, neemt een gynaecoloog de bevalling meestal over.

De verloskundigen zijn medisch verantwoordelijk voor het kraambed en daarom komen zij na de geboorte van het kindje nog meerdere keren thuis langs voor de kraambedcontroles, eventuele adviezen en begeleiding onder andere bij borstvoeding. Ongeveer 6 weken na de bevalling is er nog een keer een nacontrole op de praktijk.

Actieve praktijk
Het Verloskundig Huys is een actieve praktijk. Zo werkt men samen met andere praktijken aan concrete plannen voor een geboortecentrum in Zwolle. Het hechte team bestaat uit 7 verloskundigen, waarvan 5 in de maatschap, en 2 assistentes. Samen hebben zij meer dan 100 jaar ervaring in de verloskunde. Doordat er veel aandacht is voor iedere persoonlijke situatie, zijn er volop mogelijkheden voor aanvullende voorlichting en cursussen. Zo wordt er samengewerkt met een diëtiste en is er sinds maart 2012 ook een bekkentherapeut actief in de praktijk.

De praktijk bestaat al 25 jaar. Tot 2010 zat de hoofdvestiging aan de Willemskade, nabij de binnenstad van Zwolle. In Stadshagen bestond alleen een kleine vestiging in het Gezondheidshuis. Omdat de jonge wijk steeds verder groeit en met name veel jonge gezinnen huisvest, is de hoofdvestiging in mei 2010 verplaatst naar Stadshagen. Daarnaast is er ook aan de Willemskade nog steeds spreekuur.

Meer weten?
Meer informatie over ‘Het Verloskundig Huys’ is te vinden op www.hetverloskundighuys.nl. Langskomen in de praktijk mag ook: Overtoom 57 in Zwolle. Telefonisch is de praktijk bereikbaar op 038 – 4 211 211.

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!