Geen geld voor extra groen in Stadshagen

zondag 27 mei 2012

Afgelopen maand heeft de wijkstichting Stadshagen Totaal bij de wethouder een verzoek ingediend om voor kunst gereserveerde gelden te gebruiken voor de aanleg van zogenaamd sier- en gebruiksgroen in de wijk Stadshagen. Volgens de wijkstichting is er gras voldoende, maar is er bij de bewoners van de wijk behoefte aan meer bosschages en bosgebieden. De gemeente heeft in haar antwoord echter aangegeven dat zij hier geen geld voor kan vrijmaken.

De wijkstichting is in gesprek gegaan met de wethouders Vedelaar en Van As. In dit gesprek zijn de behoeften van de wijkstichting gepeild en is toegelicht waarom budget dat via de percentageregeling voor de beeldende kunst beschikbaar komt niet voor groen aangewend kan worden. Ook is toegelicht dat op dit moment geen budget vanuit deze regeling beschikbaar is voor realisatie van nieuwe projecten.

Bezuinigingen
Op de vraag of de gemeente naar ruimte kan zoeken in de begroting om aan dit verzoek om extra groen in de wijk invulling te geven antwoord de gemeente: “De komende jaren geldt er een taakstelling ten aanzien van bezuinigingen voor het beheer van de openbare ruimte. Op dit moment wordt door het college realistisch en kritisch gekeken naar de inzet van de budgetten en er worden dit jaar dan ook geen nieuwe projecten opgestart. Overigens is ook het budget voor kunst in 2013 op dit moment nihil. Verder blijkt uit Buurt voor buurtonderzoek/Omnibusonderzoeken dat het verschil in tevredenheid over de groenvoorzieningen tussen Stadshagen en de overige wijken in Zwolle de laatste jaren nagenoeg is verdwenen (het verschil is gedaald van -30% in 1999 tot -3% in 2011).”

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine december 2023

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!