Stadshagenaar wil tramlijn langs Stadshagen

Het Kamperlijntje rijdt nu Stadshagen nog voorbij. De wens om tramhaltes te plaatsen blijft voorlopig nog een wens, maar wordt gedeeld door een groot deel van de lezers

Een grote meerderheid van lezers van StadshagenNieuws vindt dat er een tramlijn moet komen langs Stadshagen. Driekwart (76 procent) van de lezers vindt dat de tramlijn er wél moet komen. Veertien procent vindt van niet en tien procent kiest voor de bus als alternatief. Dat blijkt uit een peiling van deze site. De gemeente Zwolle en de provincie onderzoeken of er wel een tramlijn kan komen op het Kamperlijntje, na een mislukte aanbesteding voor vervoer. De lezer is er echter van overtuigd: Ja, de tramlijn moet er komen. 


Tramlijn of buslijn


Het Kamperlijntje, dat nu van Zwolle naar Kampen rijdt, stopt naar verwachting in 2013. Door de nieuw aangelegde Hanzelijn is het Kamperlijntje overbodig geworden. Omdat de lijn langs de nieuwbouwwijk Stadshagen ligt en ook mooi aansluit op de andere belangrijke locaties zoals de IJsselhallen en Voorsterpoort hebben de gemeente en provincie plannen gemaakt voor een tramlijn met haltes onder meer langs Stadshagen, zodat Zwolle nog beter bereikbaar wordt. Maar een eerdere aanbesteding voor vervoer op de lijn mislukte. Nu kijken de betrokken partijen naar de haalbaarheid van de lijn en naar alternatieven, zoals de bus.

Ontwikkeling Stadshagen afhankelijk van lijn en vice versa

Eerder al liet de gemeente weten dat de komst of het wegblijven van de tramlijn effect kan hebben op de ontwikkeling in Stadshagen. Aan de andere kant is de matige groei van de wijk mogelijk ook een reden om de tramlijn niet te laten verschijnen. Naar nu blijkt dat een overgrote meerderheid van lezers van StadshagenNieuws de tramlijn graag ziet verschijnen. Daarmee geven de lezers een duidelijk signaal naar de betrokken partijen dat er behoefte is aan tramvervoer in de wijk.

Uitslag

Moet er een tramlijn in Stadshagen komen?

  • Ja (76%, 155 stemmen)
  • Nee (14%, 28 stemmen)
  • Meer bussen zijn ook goed (10%, 20 stemmen)

Aantal stemmen: 203

Laden ... Laden ...