Stadshagenaar wil tramlijn langs Stadshagen

maandag 18 juni 2012 3 reacties

Het Kamperlijntje rijdt nu Stadshagen nog voorbij. De wens om tramhaltes te plaatsen blijft voorlopig nog een wens, maar wordt gedeeld door een groot deel van de lezers

Een grote meerderheid van lezers van StadshagenNieuws vindt dat er een tramlijn moet komen langs Stadshagen. Driekwart (76 procent) van de lezers vindt dat de tramlijn er wél moet komen. Veertien procent vindt van niet en tien procent kiest voor de bus als alternatief. Dat blijkt uit een peiling van deze site. De gemeente Zwolle en de provincie onderzoeken of er wel een tramlijn kan komen op het Kamperlijntje, na een mislukte aanbesteding voor vervoer. De lezer is er echter van overtuigd: Ja, de tramlijn moet er komen. 


Tramlijn of buslijn


Het Kamperlijntje, dat nu van Zwolle naar Kampen rijdt, stopt naar verwachting in 2013. Door de nieuw aangelegde Hanzelijn is het Kamperlijntje overbodig geworden. Omdat de lijn langs de nieuwbouwwijk Stadshagen ligt en ook mooi aansluit op de andere belangrijke locaties zoals de IJsselhallen en Voorsterpoort hebben de gemeente en provincie plannen gemaakt voor een tramlijn met haltes onder meer langs Stadshagen, zodat Zwolle nog beter bereikbaar wordt. Maar een eerdere aanbesteding voor vervoer op de lijn mislukte. Nu kijken de betrokken partijen naar de haalbaarheid van de lijn en naar alternatieven, zoals de bus.

Ontwikkeling Stadshagen afhankelijk van lijn en vice versa

Eerder al liet de gemeente weten dat de komst of het wegblijven van de tramlijn effect kan hebben op de ontwikkeling in Stadshagen. Aan de andere kant is de matige groei van de wijk mogelijk ook een reden om de tramlijn niet te laten verschijnen. Naar nu blijkt dat een overgrote meerderheid van lezers van StadshagenNieuws de tramlijn graag ziet verschijnen. Daarmee geven de lezers een duidelijk signaal naar de betrokken partijen dat er behoefte is aan tramvervoer in de wijk.

Uitslag

Moet er een tramlijn in Stadshagen komen?

 • Ja (76%, 155 stemmen)
 • Nee (14%, 28 stemmen)
 • Meer bussen zijn ook goed (10%, 20 stemmen)

Aantal stemmen: 203

Laden ... Laden ...

Reageer op dit artikel

reacties

Meer nieuws uit Stadshagen:

3 reacties op 'Stadshagenaar wil tramlijn langs Stadshagen' »

 • Marcel schreef:

  Natuurlijk roept iedereen ‘ja’.
  Of ze vervolgens ooit de tram nemen is een heel ander verhaal.
  Vraag dat maar eens: hoe vaak per jaar neemt u die tram dan is de verwachting?

 • Erik schreef:

  Hulde! Ik hoop dat er ook echt een tram komt. In plaats van 20 minuten op de fiets in weer en wind naar het station, in 5 minuten in een warme tram. Leve beter OV!

 • Tinus schreef:

  Gek he die uitslag, als er alleen maar gevraagd wordt of er een tram lijn moet komen. Een veel relevantere vraag is natuurlijk, of men liever een tram of trein lijn wil hebben, of niet, of meer bussen. En met een treinlijn kan net zo goed een passeerspoor is stadshagen gemaakt worden, zodat hier ook een halte gerealiseerd kan worden. Met een baanvaksnelheidsverhoging kunnen de rijtijden ook nog gehandhaafd blijven. En ook niet onbelangrijk het scheelt miljoenen aan belastingsgeld. Maar goed de politiek heeft nu eenmaal zijn zinnen gezet op vertramming en wijkt daar natuurlijk niet van af. En door de aanleg van de Hanzelijn is het kamperlijntje absoluut niet overbodig. De politiek zal nog versteld staan van de verhouding reizigers Zwolle – Kampen ten opzichte van Zwolle – Kampen zuid. Gelukkig dat dit nu de kans heeft om zich dit te bewijzen, aangezien de NS in ieder geval nog een jaartje (december 2013) blijft doorrijden op zwolle – Kampen!

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!