Multifunctioneel en sportief wijkcentrum bij Stadshagen

donderdag 21 juni 2012 1 reactie

Het wijkcentrum Het Anker, dat op de rand van Stadshagen en Westenholte zal verrijzen heeft een Rotterdamse architect toegewezen gekregen door de gemeente Zwolle en een vertegenwoordiging van gebruikers. Architectenbureau MoederscheimMoonen Architects zal het duurzame, groene wijkcentrum inrichten voor een sportaccomodatie en een multifunctionele ruimte. De bouw van het centrum start medio 2013, in 2014 moet Het Anker klaar zijn.

Bewonerswensen
Inwoners van de wijk konden tot eind mei hun wensen voor nieuwbouw indienen. Er zijn tachtig digitale en schriftelijke reacties binnengekomen. Deze reacties worden meegenomen bij het bepalen van het definitieve programma van eisen. De meeste mensen gaven aan dat ze in het Anker graag een divers aanbod van sport, recreatie en cultuur zien.

Ontwerp
In het nieuwe Anker zijn een deelbare sporthal met onderwijsfaciliteiten en een groot deel aan multifunctioneel programma van het wijkcentrum ondergebracht. Het gepresenteerde ontwerp van de architect betreft een eerste visie waarbij de intenties van een duurzaam en groen complex tot uitdrukking zijn gekomen in een dynamisch levendig, landschappelijk, en transparant gebouw.

 

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!