Bibliotheek Stadshagen de beste van Nederland?

vrijdag 6 juli 2012 1 reactie

‘Onze’ bibliotheek is genomineerd voor de titel beste bibliotheek van Nederland 2012. In iedere provincie is een bibliotheek genomineerd en deze worden de komende tijd bezocht door diverse mystery guests, die de kandidaten op elf onderdelen zullen doorlichten. De winnaar wordt op woensdag 24 oktober bekendgemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Beatrix Theater te Utrecht.

De bibliotheek in Stadshagen vertegenwoordigt Overijssel in de verkiezing, die wordt  georganiseert door het vakblad voor de openbare bibliotheek. Uiteindelijk gaan er van de twaalf genomineerden vier bibliotheken door naar de eindronde en zal de jury het eindoordeel vellen.

Modern
De bibliotheek in Stadshagen is modern ingericht waarbij kleur, licht en ruimte een belangrijke rol spelen. De inrichting van de bibliotheek is een voorbeeld geweest voor de inrichting van de andere bibliotheken in Overijssel. De bibliotheek is ingedeeld in verschillende zones, die allemaal een eigen kleur hebben. Verspreid door de bibliotheek staan tafels met boeken uitgestald om bezoekers kennis te laten maken met verschillende boeken en andere media. Verder staat er een grote leestafel en zijn er meerdere zithoeken om rustig van een boek of tijdschrift te kunnen genieten.

Stijgende populariteit
Waar andere bibliotheken in de problemen komen door afnemende bezoekersaantallen, hebben ze daar in Stadshagen gelukkig geen last van. Het aantal bezoekers stijgt nog ieder jaar en er vinden ook steeds meer uitleningen plaats. In 2011 leenden ruim 152.000 bezoekers bijna 400.000 boeken, tijdschriften, dvd’s of andere media. Door te blijven ontwikkelen en met de tijd mee te gaan probeert de bibliotheek de aandacht van de bezoekers vast te houden.  Leden kunnen gratis en online boeken reserveren en verlengen en sinds kort is de uitleentermijn verlengd naar vier weken. Ook aan het steeds populairder worden ‘electronisch lezen’ wordt gedacht: momenteel heeft de bibliotheek zo’n 25 e-readers die erg populair zijn en ontwikkelingen over het uitlenen van digitale boeken worden gevolgd en waar mogelijk toegepast.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!