Waar moet de kerstboom nu heen?

donderdag 27 december 2012 5 reacties
Waar moet de kerstboom nu heen?

De kerst is de deur weer uit en datzelfde lot wacht de trouwe kerstboom. Maar waar moet dat onding heen nu er in Stadshagen zo fanatiek wordt gewerkt aan dat vermaledijde omgekeerd inzamelen? Voordat u met een decoupeerzaag de blauwe spar in mootjes gaat zagen wijzen wij jullie op het project ‘oude bomen vangen veel winst’. Kinderen mogen de kerstbomen deur aan deur ophalen om ze daarna naar een centraal punt te brengen. Bespaar dus de moeite en maak een kind blij. Hoe werkt het?

Ophalen en verdienen
Kinderen kunnen de komende weken de kerstbomen al gaan verzamelen, want op 3 en 9 januari tussen één uur en vier uur ’s middags kunnen ze de vangst brengen bij centrale verzamelpunten in Stadshagen. Voor elke ingeleverde kerstboom krijgen de kinderen twintig cent en een stempel op de stempelkaart voor een zwembadkaartje. Bewaar de boom dus even in de achter- of voortuin, want op straat zal de concurrentie tussen kinderen al groot genoeg zijn om een kerstboom te bemachtigen.

Wat doet de ROVA met de bomen?
Door de samenwerking van de gemeente met de ROVA kan er meer groen worden ingezameld en worden de wellicht duizenden kerstbomen verwerkt tot compost. De compost wordt weer gebruikt voor de openbare voorzieningen, zoals plantsoenen, in de stad. Uiteindelijk heeft heel Zwolle er wat aan. Bovendien helpt het te voorkomen dat de kerstbomen als brandbaar materiaal worden ingezet tijdens oudejaarsavond.

Waar kunnen kinderen de bomen inleveren?
Inleveren kan op de volgende punten: Drapenierlaan, Jeugdtuinen aan de Oude Wetering en de hoek Frankhuizerallee / Tjaskerstraat


Kerstbomenactie Stadshagen weergeven op een grotere kaart

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!