Stadshagen leverde weer veel kerstbomen in

vrijdag 13 januari 2023
Stadshagen leverde weer veel kerstbomen in

Woensdag 4 en 11 januari 2023 konden de Zwolse kinderen weer hun verzamelde kerstbomen inleveren op verschillende plekken. Hoewel de opkomst dit jaar iets minder was dan vorig jaar, zijn er toch 9.923 kerstbomen ingezameld op verschillende punten.

In Stadshagen waren er vier locaties waar de jeugd de kerstbomen hun bomen konden inleveren, namelijk de Drapenierlaan, jeugdtuinen aan de Oude Wetering, Frankhuizerallee en op de parkeerplaats van voetbalclub CSV’28. Medewerkers van de ROVA stonden daar om alles in goede banen te leiden. Tegen inlevering van één boom, kregen de kinderen €0,20 en een stempel op hun stempelkaart. Met een volle kaart (10 stempels) kunnen de kinderen gratis zwemmen in zwembad de Vrolijkheid.

De kerstbomen worden door een bedrijf in Rouveen versnipperd, en dan op de composthoop gegooid. Wanneer het gecomposteerd is, gebruikt de gemeente het weer voor de aanleg van de groenstroken. Het doel van de actie is om te voorkomen dat de bomen als zwerfvuil op straat terecht komen.

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!