Weer inbraken in auto’s Stadshagen

vrijdag 22 maart 2013 20 reacties
Weer inbraken in auto’s Stadshagen

Alweer hebben dieven ingebroken in auto’s in Stadshagen. In de nacht van donderdag op vrijdag werd er veelvuldig ingebroken, onder meer aan de Bonkenhavestraat, de Nijerwalstraat, de Oude Wetering (tweemaal), Kleimos, Lindenhorststraat en de Marxveldstraat. Er werden onder meer elektronische apparatuur en airbags weggenomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

In de nacht van woensdag op donderdag werd er al ingebroken in auto’s op de Frankhuizerallee, Houtwalstraat en Tiendschuurstraat (3x). Toen melde een getuige twee mannen weg te zien lopen waarvan één met een capuchon over het hoofd. De politie roept getuigen op om zich te melden.

Het is aan te raden om niets in het zicht te laten liggen en alle waardevolle spullen mee te nemen. Mocht u verdachte personen of verdachte situaties zien, bel dan direct het alarmnummer om de politie tijdig te kunnen alarmeren.

Reageer op dit artikel

reacties

Meer nieuws uit Stadshagen:

20 reacties op 'Weer inbraken in auto’s Stadshagen' »

 • haakmos schreef:

  Tijd voor een buurtwacht! woninginbraken, autoinbraken, het moet eens afgelopen zijn in deze wijk

 • Hans schreef:

  Ik meld me aan voor de buurtwacht!!!

 • Hans schreef:

  Ook aan de Vrieswijkstraat was het raak. Voor de 2de keer in een half jaar tijd.

 • pascal schreef:

  die nacht aan de tiendschuurstraat ging mijn hond tekeer als een gek ben nog wezen kijken maar zag niks meer op straat.

 • Blauwvinger schreef:

  Volgens mij was het ook raak aan de Benthuislaan :(

 • Vries schreef:

  De afgelopen dagen was het ook raak in Heerenveen. Het instellen van buurt wachten is nog niet zo,n slecht idee

 • Richard schreef:

  Ik ben vóór een burgerwacht en stel me beschikbaar.
  Het moet eens afgelopen zijn met die vernieling en diefstal van andermans eigendommen.

 • Herman schreef:

  Zou dit niks met die glasvezel te maken hebben? Ik heb van horen en zeggen van andere projecten glasvezel/gas overal waar bij gegraven moet worden,dat de buitenlandse grondploegen over dag met hun schepje door de wijk heen gingen graven hier en daar, en tussen door de tijd hadden om de auto’s etc te bekijken.
  Ik ben maar wat aan het gissen hoor, ik weet überhaupt niet of er veel gegraven word dan wel door Polen/Bulgaren etc etc

 • hans schreef:

  Tijdstip en locatie voor aanmelding buurtwacht gezocht

 • SPZ schreef:

  Buurtwacht ok, en dan later op het buro zitten omdat je iemand tegen de grond geslagen hebt?

  Laat de politie eerst maar eens wat meer surveilleren of anders samenwerken met de buurtwacht, waarbij wat meer toegestaan wordt.

  Overigens ben ik best voorstander van een buurtwacht, begrijp me niet verkeerd…

 • Herman schreef:

  SPZ heeft wel een punt, je moet in je eigen huis een inbreker al behandelen alsof die op visite is, laat staan dat je als buurt wacht een inbreker verwond omdat deze probeerde te vluchten(voorbeeld), als die beste inbreker jou als buurtwacht aanklaagt zit je met een beetje pech een tijdje niet meer bij moeder de vrouw warm op de bank.

 • marion schreef:

  Zowel de politie als de buurtwacht kunnen niet overal tegelijk zijn, bovendien, hier was ook een inbraakgolf in auto’s en een getuige belde niet eens de politie omdat ie bang was(hij stond achter het raam van zijn woning) Stadshagen gaat het nieuwe holtenbroek worden aangezien die wijk nu wordt aangepakt en de bewoners ergens heen moeten, dus ook de verkeerde..

 • Herman schreef:

  nou nou het nieuwe holtebroek, op weblog zwolle las ik dat de AAlanden ook al in de race dat te worden, en kennissen van ons vinden dat zwolle zuid het nieuwe holtebroek gaat worden..ik zeg een nieuw programma ‘so you think you can be Holtebroek’

  je ontkomt er niet aan dat er inbraken zijn, of je nou in een villa wijk woont bij berkum of hier of aan de dijk bij Hattem. stel (want we weten ook niet of het tuig uit holtebroek is)..het zijn buitenlanders, die pakken een wijk waar het mooie spul staat, en is dat nou toevallig stadshagen. zoals ik las werden er airbags en elektronica mee genomen navigtie etc.

  er is al eens eerder een golf geweest toen werden er uitlaten onder busjes vandaan getrokken.
  Ik ben persoonlijk van mening dat het oostblokkers zijn.

 • Sint Nicolaasga schreef:

  een buurtwacht hoeft niet met meppen gepaard te gaan. Hier een link naar een film over een buurtwacht in friesland, daar rijden ze hinderlijk achter verdachte auto’s aan en bellen ze de politie. ze zijn wel voorzichtig want je moet niet zelf in de cel komen

  http://www.joustercourant.nl/filmpjes/4853/reportage-buurtwacht-sint-nicolaasga/

 • Richard schreef:

  Het maakt niet wie of wat het zijn. Het moet in de kiem gesmoord worden.
  Op tijd signaleren en een telefoontje doen naar de politie 112 of 0900-8088.
  Die zijn er dan zeer vlot naar aanleiding van andere meldingen van ‘verdacht volk’ in de buurt.

 • Richard schreef:

  Dit is ook een goed idee voor Stadshagen en omliggende wijken.
  Zie:

 • jeroen schreef:

  Ja ik had die aflevering ook gezien, alleen om dat nou in stadshagen toe te passen, gebeurt het niet in deze wijk dan wel in een andere. heel stadshagen vol met lok auto’s t’mag wat kosten.
  laat maar wat meer politie gewoon door stadshagen rijden, ze waren er ook in overvloed om mensen te bekeuren die hun autoruit niet goed ijsvrij hadden gemaakt ze stonden bijna op elk hoekje. in de vroege ochtend.

 • Blauwvinger schreef:

  of juiste voertuig aanschaffen jaar of 15 oud geen ingebouwde navigatiesysteem en geen airbags :)

 • chris schreef:

  Hé Herman, ik heb iemand persoonlijk gesproken die bij de glasvezelgroep in stadshagen werkt en deze kon mij zeggen dat er geen enkele oost-blokker bij het glasvezel gebeuren in stadshagen betrokken is.

 • Frankhuisdude schreef:

  De laatste keer in de Frankhuizerallee ben ik voor de 2e keer bestolen van navigatieapparatuur en alle airbags. De daders zijn gepakt en de uitspraak over buitenlanders lijkt daarbij wat voorbarig. Het waren normale Zwolse jongens met een normale baan die dit helemaal niet nodig hadden.
  Laat ze bij de uitvalswegen bij stadshagen camera’s plaatsen. Inbraken gebeuren vaak op het luwe moment tussen 0300 en 0500 uur ’s nachts. Ik heb echt wel het idee dat de politie er wat aan doet, maar waardeloos is het wel als je bestolen wordt. Ik heb nu op eigen terrein infrarood camera’s hangen en een standalone alarm in de auto, die afgaat zodra je in de auto komt. Je kunt er dus niet bij komen door in deuren te knippen of iets dergelijks. De meeste ingebouwde alarmsystemen zijn uiteindelijk toch uit te schakelen blijkt, of reageren niet op tijd. Ik verdenk de autobedrijven er wel eens van dat ze personeel hebben die informatie/adressen doorspelen. Ik heb nu de leaseauto ook op het adres van mijn werk staan en niet in Zwolle voor onderhoud en plots heb ik geen inbraken meer. Raar he?

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!