Gemeente Zwolle in top 3 beste werkgevers

vrijdag 10 september 2010

De gemeente Zwolle heeft zich wederom in een hoge positie als beste werkgever weten te nestelen. Ditmaal scoorde het de derde plek in een onderzoek naar de beste werkgever onder non-profit organisaties met meer dan duizend mensen. Die plek is knap, want de gemeente ging de concurrentie aan met ruim 370 andere organisaties. Maar, zo waarschuwt gemeentesecretaris Oenze Dijkstra, er is nog altijd ruimte voor verbetering.

Fris onderzoek
In de voorgaande jaren sleepte de gemeente Zwolle al meer titels binnen, waaronder de beste werkgever in de non-profitsector in 2008 en de beste gemeentelijke werkgever in 2009. Deze onderzoeken werden gehouden door Intermediair. “Daar wilden we niet meer aan mee doen, om anderen ook eens de kans te gunnen hoog te eindigen. Toch waren we benieuwd hoe we beoordeeld zouden worden door een instantie die met frisse blik naar ons kijkt. Dat is Effectory geworden”, aldus gemeentesecretaris Oenze Dijkstra.

Hoge punten
Zwolle blinkt volgens het onderzoek onder de medewerkers uit op een aantal punten: werkzaamheden, organisatie en collega’s. Daarvoor heeft de gemeentelijke organisatie respectievelijk twee achten en een 7,9 behaald. Op de algemene tevredenheid scoort Zwolle een 8,4. De uitreiking van de awards vond donderdag plaats in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam.

“Het kan altijd beter”
“Dat we het hoge niveau uit eerdere, andere onderzoeken hebben kunnen vasthouden vind ik geweldig. Het draait bij ons om de producten en diensten die we leveren aan onze burgers en aan het bestuur van deze stad. We gaan er onverminderd mee door om te proberen onszelf daar nog verder in te verbeteren. Want ook al eindig je hoog in een onderzoek: het kan altijd nog beter”, aldus Oenze Dijkstra.

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!