Jongeren werken mee aan kunstwerk

vrijdag 10 september 2010

Jongeren uit Stadshagen mogen meewerken aan het ontwerp van een kunstwerk dat in, aan of rondom het jongerencentrum Level-Z van Stadshagen komt. Dat heeft de gemeente Zwolle bekend gemaakt. Het kunstwerk moet aansprekend zijn voor jongeren en in hun belevingswereld passen. Daarom mogen jongeren aan de totstandkoming van het werk meehelpen. De gemeente heeft voor het project 7500 euro beschikbaar gesteld.

Ervaring met jongeren
Het kunstwerk wordt uiteindelijk gemaakt door kunstenares Danitsja van Dijk, die samen met de jongeren het ontwerp zal vormgeven. De gemeente heeft voor haar gekozen omdat ze veel ervaring heeft met het werken met jongeren. De samenwerking past volgens de gemeente in de participatiegedachte achter het jongerencentrum. De exacte locatie van het nieuw te ontwerpen en maken kunstwerk wordt in overleg met de kunstenaar en de commissie bepaald.

Handreiking naar jongeren?
Onder jongeren in Stadshagen is een veelgehoorde kritiek dat er te weinig voor de jonge doelgroep in de wijk gebeurt. Stadshagennieuws.nl is benieuwd of de jongeren het maken van een kunstwerk bij het jongerencentrum zien als een handreiking van de gemeente om verandering in deze kritiek te brengen. Laat een reactie bij ons achter, onderaan dit artikel of via info@stadshagennieuws.nl.

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!