Stadshagenaar John van Boven krijgt Koninklijke onderscheiding

maandag 4 november 2013 1 reactie
Stadshagenaar John van Boven krijgt Koninklijke onderscheiding

Burgemeester Henk Jan Meijer heeft maandag 4 november de Koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau uitgereikt aan de Stadshagense John Van Boven, lid van de Zwolse ChristenUnie in de gemeenteraad. Van Boven was vanaf 3 april 2000 raadslid voor de GPV en de ChristenUnie. Sinds 8 april 2002 was hij fractievoorzitter voor de CU. Begin september 2013 droeg hij het fractievoorzitterschap over aan Gerdien Rots.

Verschillende functies
Naast zijn functie als raadslid vervulde hij nog diversen andere rollen binnen de Zwolse raad. Zo was hij van mei 2002 tot 2009 voorzitter van de Rekenkamercommissie en sinds 2006 lid van de werkgeverscommissie. Ook was hij van 2008 tot 2010 Raadspleinvoorzitter en als zodanig lid van de agendacommissie.

Maatschappelijk geëngageerd
De heer Van Boven staat bekend om zijn enorme inzet om beginspraak en burgerparticipatie vorm te geven. Onder andere via de notities De Kloof en later De Kluif. Hij heeft maatschappelijke thema’s grondig opgepakt. Bijvoorbeeld de vrijheid van meningsuiting, welke plichten en verantwoordelijkheden horen daarbij, resulteerde in een notitie Vrijheid en blijheid. Dit naar aanleiding van een demonstratie in Zwolle.

Trendsetter met onder meer sociale media
De heer Van Boven staat in de raad bekend als early adaptor en trendsetter. Zo was hij één van de eersten met een eigen politieke weblog en was hij het eerste raadslid
dat gebruik maakte van een iPad. Ook bedacht hij de ongeschreven gedragscode: Niet twitteren als je woordvoerder bent, lever via twitter geen commentaar op bijdragen van anderen en blijf altijd fatsoenlijk.

Foto: johnvanboven.com

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!