Zwolle neemt voorzieningen voor jongeren onder de loep

zaterdag 9 november 2013
Zwolle neemt voorzieningen voor jongeren onder de loep

De gemeente Zwolle moet met een visie komen voor jongerenvoorzieningen en -activiteiten in Stadshagen. De VVD en de ChristenUnie dienden samen een motie in waarin de gemeente wordt opgeroepen om de voorzieningen voor de jeugd in de wijk onder de loep moet worden genomen. Volgens de partijen leven er binnenkort vijfduizend jongeren in de wijk die tussen de twaalf en zeventien jaar oud zijn. Ouders en jongeren klagen al jaren over het gebrek aan jongerenvoorzieningen in de wijk.

Huidige voorzieningen te weinig
Volgens de VVD en de ChristenUnie kan het jongerencentrum LevelZ in grootte en breedte niet aan de groeiende behoefte van de jongeren in Stadshagen voorzien. De jeugd zou een plek moeten hebben om elkaar te ontmoeten. Dat zou volgens de partijen ook goed zijn om overlast voor wijkbewoners te beperken.

Hangjongeren
Overlast door jeugd en hangjongeren is jarenlang een discussiepunt geweest binnen de wijk. De problematiek lijkt wel iets minder te zijn geworden sinds jongerencentrum LevelZ tijdens burendag een feest organiseerde in het Twistvlietpark om in contact te komen met de bewoners. Desondanks zien de partijen dat door de groei van het aantal jongeren de voorzieningen en activiteiten achterblijven en er al jarenlang een roep is om in deze behoefte te voorzien.

Ook zorgen bij politie over jongeren Stadshagen
De politie heeft zich eerder al zorgen gemaakt over de groeiende groep van jongeren in de wijk. Uit een gebiedsscan van 2012 bleek dat de politie een forse toename van hangjongeren in Stadshagen verwacht. Het korps adviseerde toen al verbreding van jongerencentrum LevelZ.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!