Knalvrije zones rond jaarwisseling: ook in Stadshagen?

zaterdag 28 december 2013 23 reacties
Knalvrije zones rond jaarwisseling: ook in Stadshagen?

Negentien gemeenten stellen dit jaar knalvrije zones in rond bepaalde gebieden binnen de gemeentegrenzen, zoals bij winkels, kinderdagverblijven en zelfs huizen met rieten daken. Dat meldt het AD zaterdagochtend. Vorig jaar laaide het debat op of er een algeheel vuurwerkverbod moet komen. Dat haalt het niet in Nederland; elk jaar wordt er meer vuurwerk verkocht. Toch is er steeds meer weerstand tegen met name (zwaar) knalvuurwerk.

Meerderheid voor vuurwerk, vooral siervuurwerk
Daarom stellen sommige burgemeesters nu knalvrije zones in. In de gemeenten die in het Algemeen Dagblad worden opgevoerd zijn er knalvrije zones ingesteld rond onder meer ziekenhuizen, winkels en kinderdagverblijven. Op deze site heerst een levendig debat tussen voor- en tegenstanders van vuurwerk. Vorig jaar bleek uit een peiling op StadshagenNieuws dat een kwart van de lezers voor een algeheel verbod is op vuurwerk. Toch is een meerderheid voor het afsteken van vuurwerk, waarvan een groot deel de voorkeur geeft aan siervuurwerk.

Knalvrije zones in Stadshagen?
Een algeheel verbod kunnen gemeentes niet instellen, maar knalvrije zones dus wel. Ben jij voor- of tegenstander van de knalvrije zone? En als deze zou worden ingesteld door de gemeente Zwolle, waar in Stadshagen zou zo’n knalvrije zone moeten komen? Laat het weten in de reacties.

Instellen van knalvrije zones is een goed plan

  • Ja (73%, 179 stemmen)
  • Nee (27%, 67 stemmen)

Aantal stemmen: 246

Laden ... Laden ...

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!