Kerstbomen verzamelen voor een zwemkaartje (foto’s)

vrijdag 3 januari 2014
Kerstbomen verzamelen voor een zwemkaartje (foto’s)

Twintig cent en een stempel – en bij tien stempels een zwembadkaartje. Voor tientallen kinderen in Stadshagen is dat genoeg aanleiding om samen met broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes kerstbomen te verzamelen. Aline, Christy, Mirjam, Ruben, Iris en Elian hebben samen al ruim tachtig bomen verzameld, vertellen ze trots – en ze gaan nog even door. 

Al voor de 26e keer kunnen kinderen in Zwolle oude kerstbomen inleveren en krijgen ze daarvoor een beloning. Met de inzameling voorkomt de gemeente en ROVA dat de bomen na gebruik op straat worden verbrand of als zwerfvuil in de Zwolse wijken terechtkomen. De ingezamelde bomen worden verwerkt tot compost voor openbare groenvoorzieningen in de stad (recycling).

“Krijg ik dan twee stempels?”
Carst komt met skelter en aanhanger een enorme kerstboom afleveren bij het inzamelpunt aan de Drapenierlaan. De ROVA-medewerker kijkt verbaast naar de grote boom en Carst reageert ad rem: “krijg ik dan twee stempels?” En ja hoor, twee stempels voor een enorme boom – en weg is hij weer, want de tuin ligt nog vol.

De inmiddels verzamelde bomen worden al in een grote vrachtwagen geladen zodat er weer ruimte is voor nieuwe bomen. En dat kan geen kwaad: Suzanne heeft al dertig bomen verzameld, vertelt haar vader: “De hele tuin lag vol, dus toen ik de vrachtwagen zag staan zei ik ‘weg ermee!'”. Maar Suzanne hoeft niet alleen te sjouwen, haar ouders fietsen heen en weer met kerstbomen. Blij dat de tuin weer leeg raakt.

Bij het inzamelpunt aan de Frankhuizerallee is inmiddels een enorme berg kerstbomen verzameld, terwijl de kinderen nog blijven sjouwen met nieuwe-oude kerstbomen. Jamie heeft samen met zijn twee broertjes 43 kerstbomen verzameld. Dat wordt dus lekker met z’n allen een keertje naar het zwembad.

8 januari tweede inzameling
Wie ook kerstbomen wil verzamelen heeft nog een paar dagen de tijd: woensdagmiddag 8 januari, van 13.00 tot 16.00 uur kunnen er weer kerstbomen ingeleverd worden. ROVA is dan weer te vinden op de volgende locaties:

  • Drapenierlaan
  • Jeugdtuinen / Oude Wetering
  • Hoek Frankhuizerallee / Tjaskerstraat

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!