Ontwerp voor Stadshagen gunstige Rodetorenbrug bekend

dinsdag 28 september 2010 2 reacties

Het ontwerp van de Rodetorenbrug is bekend. De gemeente Zwolle heeft uit negentien inzendingen, op advies van de selectiecommissie, gekozen voor een ranke brug naar ontwerp van Ney en Partners. De Rodetorenbrug is voor fietsende inwoners van Stadshagen interessant, omdat het een snellere verbinding naar het Stadscentrum biedt. De selectiecommissie bestond uit de Vrienden van de Stadskern, de VVE Maagjesbolwerk, Het Oversticht en de rijksdienst voor Cultuurhistorisch Erfgoed en gaf een maximale score van 100 punten aan dit ontwerp.

Weinig afbreuk stadsgezicht
Fietsers vanuit Stadshagen moeten nu vaak een flink eindje doorfietsen om een ingang van de binnenstad te bereiken. De Rodetorenbrug, die zijn aansluiting naast het Rodetorenplein bij het Maagjesbolwerk vindt, wordt een shortcut voor de fietser (en wandelaar) uit Stadshagen-Noord. De selectiecommissie heeft voor dit ontwerp gekozen omdat het weinig afbreuk doet aan het stadsaangezicht. Het is minimaal opvallend, waardoor het wel een technische uitdaging wordt om deze ranke, transparante brug te bouwen.

Onopvallend opvallend
De impressie geeft een goed beeld, maar voor de duidelijkheid krijgt u van de gemeente Zwolle een omschrijving van de brug mee: de brug is sierlijk en vindt goede aansluiting op de beide oevers. De detaillering is mooi en de brug is goed te onderhouden. De verlichting is ingepast in de brugleuningen en maakt onderdeel uit van het ontwerp. De brug wordt uitgevoerd met dunne platen staal. Zowel de bogen als het dek krijgen een zandkleur. De leuning, de handgrepen en de diagonalen van de hoofdstructuur worden in RVS uitgevoerd. Hierdoor vallen deze elementen minder op en past het goed bij het water.

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!