Basisschoolleerlingen lopen voor SamenLoop voor Hoop

donderdag 8 mei 2014
Basisschoolleerlingen lopen voor SamenLoop voor Hoop

Donderdagmiddag 15 mei organiseert openbare basisschool de Schatkamer een sponsorloop voor de leerlingen van basisscholen De Schatkamer, het Festival en De Krullevaar. De sponsorloop is bedoeld om geld in te zamelen voor de SamenLoop voor Hoop van het KWF.

Ruim 670 kinderen van de drie scholen zullen op het terrein voor de Schatkamer vele rondjes lopen. Dit doen zij in teamverband waarbij samenwerken en elkaar ondersteunen van groot belang zijn. Tussen 6 en 14 mei zoeken al deze kinderen sponsoren, waarbij elk bedrag welkom is.

Op donderdag 15 mei zal er, voorafgaand aan de sponsorloop, om 12:30 uur, een openingsdans gedanst worden, waaraan alle leerlingen en leerkrachten deelnemen. Om 13:00 uur zal het startschot gegeven worden door Linda Morssinkhof, algemeen directeur Primair Onderwijs Stichting OOZ.

De sponsorloop is één van de acties die het team ‘Schatkamer en vrienden’ organiseert om geld in te zamelen voor de SamenLoop voor Hoop van het KWF, een 24 uur durende loop op 24 en 25 mei aanstaande in Zwolle. Met dit team en deze sponsorloop wil de Schatkamer, de school voor Natuurlijk Leren in Stadshagen, het actief burgerschap in al haar facetten vormgeven.

Openbare scholen verbinden Stadshagen
Onder de gemeenschappelijke titel ‘Openbare scholen verbinden Stadshagen’ organiseren de drie openbare basisscholen de Schatkamer, De Krullevaar en het Festival, activiteiten en projecten in Stadshagen.

Basisschool de Schatkamer, De Krullevaar en het Festival leggen met deze activiteiten en projecten verbindingen tussen de basisscholen in Stadshagen onderling en met organisaties en bewoners van Stadshagen. De activiteiten en projecten vinden plaats op of in de omgeving van één van de drie basisscholen waarbij leerlingen van de andere twee basisscholen ook welkom zijn.
In het kader van ‘Openbare scholen verbinden Stadshagen’, werd dit jaar door de drie scholen gekozen voor het ondersteunen van het goede doel KWF Kankerbestrijding.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!