Help je mee? KWF zoekt collectanten in Stadshagen

donderdag 24 augustus 2023
Help je mee? KWF zoekt collectanten in Stadshagen

Het KWF-collecteteam in Stadshagen zoekt vrijwilligers die in de week van 3 t/m 9 september willen meedoen aan de huis-aan-huis collecte voor KWF Kankerbestrijding. “Het is een makkelijke en dankbare manier om je in te zetten voor een goed doel”, aldus Bastiaan Roeters van het collecteteam in Stadshagen. “Al loop je maar één avondje, 2 uurtjes. Elke hulp is welkom! En wandelen is nog gezond ook.”

Eén op de drie mensen in Nederland krijgt kanker. Dat maakt het ook dit jaar weer heel belangrijk om geld op te halen voor KWF. Bastiaan: “Bijna iedereen wordt wel geraakt door deze ziekte. Of je het nu zelf hebt, of iemand in je omgeving. De impact van kanker is heel groot.”

Steeds beter behandelen

“Door geld op te halen, kunnen we echt een verschil maken”, vervolgt Bastiaan. Dankzij alle onderzoeken waarin KWF heeft geïnvesteerd, is kanker steeds beter te behandelen. Nu overleeft gemiddeld 66% van de patiënten de eerste 5 jaar. Bij de oprichting van KWF was dit slechts 25%. “Mooi om daar een steentje aan bij te dragen”.

Iets geven? Even scannen

Hoewel KWF dit jaar voor het 74e jaar op rij collecteert, is het er door de jaren heen wel moderner op geworden. Zo lopen sinds vorig jaar alle collectanten van KWF met een collectebord met QR-code, in plaats van een collectebus. “Handig, dan hoeven mensen niet meer op zoek naar contant geld als we voor de deur staan.”

Doneren werkt heel simpel. Met je smartphone scan je de QR-code die op het collectebord staat, je past eventueel het bedrag aan, en de betaling verloopt vervolgens via iDEAL. “Eenmalig en veilig. Je zit nergens aan vast!”

Zelfs vanuit je luie stoel

Ook voor de collectant heeft het voordelen. “Je kunt online op elk moment inzien hoeveel je hebt opgehaald. Dat werkt motiverend.” Ook krijg je als collectant een linkje om te collecteren via WhatsApp. Met één druk op de knop stuur je een kant-en-klaar berichtje aan je vrienden en familie. “Zo kan collecteren zelfs vanuit je luie stoel”, lacht Bastiaan.

Meld je aan

Wil je ook helpen om zoveel mogelijk geld op te halen in Stadshagen? Je bent van harte welkom! Meld je aan via kwf.nl/wordcollectant

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!