Stadshagen verliest wielerevenement

vrijdag 16 mei 2014
Stadshagen verliest wielerevenement

De Omloop van de IJsseldelta wordt vanaf dit jaar niet meer vanuit Stadshagen verreden. Het evenement wordt dit jaar voor de tiende keer gehouden en vanaf het begin vond het evenement vanuit Stadshagen plaats. Vanwege de groei van het evenement heeft de organisatie nu besloten niet meer in Stadshagen te starten en finishen.

In 2005 werd de Omloop van de IJsseldelta voor het eerst verreden; toen nog met Amateurs, Junior Dames en Nieuwelingen Meisjes. In de loop van de jaren is het evenement gegroeid en vanaf 2009 kwam het onderdeel Elite Dames erbij. De start van het evenement vond steeds plaats vanaf de Wade, midden in het winkelcentrum, en de finish was op de Werkerlaan.

Springplank
Omdat het animo voor de Omloop ieder jaar toenam, is de organisatie gaan kijken hoe daar voor de toekomst een vorm aan kon worden gegeven die past bij de kwaliteit van de wedstrijd. En Stadshagen past dus niet meer in die vorm. “Prima en zeer begrijpelijk” vindt Jeroen Nagelmaker, voorzitter van de winkeliersvereniging, deze keus: “In deze hebben wij gediend als een belangrijke springplank.”

Stichting Sport Evenementen
De organisatie heeft er, in samenspraak met de gemeente, voor gekozen het evenement op het Grote Kerkplein in Zwolle te starten en te finishen op de Ceintuurbaan, ter hoogte van Isala. Dat is, niet geheel toevallig, dezelfde start- en finishplaats als de Ster van Zwolle. Vorig jaar besloten de Omloop van de IJsseldelta en de Stichting Sport Evenementen (SSE), die de Ster van Zwolle organiseert, de krachten te bundelen en vanaf nu wordt de Omloop van de IJsseldelta ook door de SSE georganiseerd.

Voor wie vanuit Stadshagen iets van het evenement wil meemaken: de wielrenners rijden iets na twaalf uur ’s middags over de Hasselterweg, gaan bij het Esso tankstation linksaf de Stadshagenallee op om vervolgens via de Scholtensteeg en Stuurmansweg richting Hasselt te rijden.

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!