Stadshagen verliest beide bankfilialen

donderdag 2 oktober 2014
Stadshagen verliest beide bankfilialen

Nadat eerder de Rabobank had aangegeven haar filiaal in Stadshagen te sluiten, maakte ABN Amro vandaag bekend dat het filiaal in Stadshagen op 12 november de deuren sluit. Daarmee verdwijnen in korte tijd beide bankfilialen uit Stadshagen, alleen ING heeft straks nog een servicepunt in de wijk.

ABN Amro maakte in een brief aan de klanten van het filiaal bekend dat het kantoor gaat sluiten. Als reden geeft de bank aan dat steeds meer klanten hun dagelijkse bankzaken zelf via internet en telefoon regelen en daardoor steeds minder klanten de kantoren bezoeken. De bank heeft wel aangegeven dat een geldautomaat in de wijk beschikbaar blijft voor het opnemen en storten van geld. Klanten die hun bankzaken in een fysiek filiaal willen regelen zijn straks aangewezen op het filiaal in de wijk Aa-landen.

Geen verantwoordelijkheid gemeente
Nadat de Rabobank eerder al bekend had gemaakt haar filiaal te sluiten, heeft de SP het stadsbestuur gevraagd zich in te spannen voor behoud van het filiaal of het vinden van een andere oplossing. In antwoord op de vragen van de SP heeft het college van B&W aangegeven dat dit geen verantwoordelijkheid van de overheid is, maar van de financiële instellingen. Wel is zij van mening zijn dat mensen met een functiebeperking de mogelijkheid moeten hebben, in welke vorm en op welke wijze dan ook, om geld op te nemen en andere bankzaken te regelen.

De Rabobank heeft aangegeven het geldautomaat in de wijk te willen behouden, mits er een geschikte locatie kan worden gevonden. Daarnaast kunnen klanten gebruik maken van onder andere de mobiele adviseur en is de Rabobank in co-creatie bezig te onderzoeken welke bijdrage zij kunnen leveren aan een vitale leefgemeenschap.

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!