Burgemeester: kabinet, bank en corporatie moet woningmarkt vlottrekken

woensdag 2 januari 2013 1 reactie
Burgemeester: kabinet, bank en corporatie moet woningmarkt vlottrekken

Burgemeester Henk-Jan Meijer van de gemeente Zwolle heeft een prangende oproep gedaan naar het kabinet, de banken en de woningcorporaties. Volgens de burgemeester moeten zij de woningmarkt vlottrekken. Dat zei Henk Jan Meijer woensdagavond tijdens de nieuwjaarstoespraak in theater De Spiegel. De burgemeester refereert in de toespraak naar de ernstig vertraagde groei van Stadshagen, waar Zwolle zestig miljoen euro verlies door lijdt. “We moeten zestig miljoen euro vinden, zestig miljoen euro die niet aan andere dingen kunnen worden besteed”.

Indringende mails
Volgens Henk-Jan Meijer krijgt de gemeente indringende mails binnen van mensen die hun huis niet kunnen verkopen. Maar ook van mensen, zoals starters, die geen huis kunnen vinden. Bovendien ziet de gemeente het stille leed bij aannemers die failliet dreigen te gaan of al zijn gegaan. En dan heeft de burgemeester het nog niet eens gehad over alle andere bedrijven in de Zwolse bouwsector, zoals architecten en leveranciers.

Wel vraag, tijd voor verantwoordelijk
Er is volgens de burgemeester wel vraag naar woningen in de stad. Sterker nog, er zijn meer banen dan werkende inwoners in Zwolle. De gemeente Zwolle kan de woningmarkt niet alleen vlottrekken. “Ik doe niet vaak een oproep aan Den Haag, maar het kabinet, de banken en de woningcorporaties moeten er wat mij betreft in de eerste plaats voor zorgen dat de woningmarkt weer op gang gaat komen. Ieder moet daarin zijn verantwoordelijkheid nemen.”

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!