Help Stadshagenaren op de Weissensee voor goed doel

maandag 24 november 2014
Help Stadshagenaren op de Weissensee voor goed doel

Ingezonden: 200 kilometer schaatsen voor kinderen met een moeilijke start

Twee sportieve Stadshagenaren gaan op 23 januari 2015 de alternatieve Elfstedentocht schaatsen op de Weissensee in Oostenrijk. Dina en André de Lange vormen met twee andere schaatsers het team ‘Deltawonen’. Het team bindt de ijzers onder voor ‘Weissensee4kids’. Hun doel: geld inzamelen voor kinderen met een moeilijke start. Het sponsorgeld ondersteunt de projecten van het Ronald McDonaldHuis in Zwolle en Orange Babies.

W4K
Weissensee4kids ontstond toen één van de bestuursleden, Stefan van Dijk, de uitdaging aanging om de alternatieve Elfstedentocht te volbrengen en hiermee geld op te halen voor kinderen met een moeilijke start. Met het opgehaalde geld krijgen kinderen in Nederland en Afrika een kans op een betere toekomst. Dat is het Ronald McDonald Huis in Zwolle en Orange Babies. Dit jaar is het een jubileumjaar: W4K bestaat 5 jaar én Orange Babies 15 jaar!

Ronald McDonald Huis
“In het Ronald McDonald Huis kunnen ouders dicht bij hun zieke kind in het ziekenhuis blijven; een ziek kind kan niet zonder zijn ouders. Sinds september 2013 heeft het nieuwe ziekenhuis Isala een ‘Huiskamer’ gekregen. Deze huiskamer is bedoeld als rustpunt voor ouders van opgenomen kinderen, maar die geen overnachtingsplek nodig hebben in het Ronald McDonald Huis. Ouders kunnen zich even in de huiskamer terugtrekken, terwijl ze toch in de buurt van hun zieke kind zijn. Al meer dan 700 ouders hebben de huiskamer al gebruikt in de periode september 2013 tot eind december 2013.

Een teken dat er behoefte is aan zo’n plek in het ziekenhuis”, vertellen Dina en André, ook uit eigen ervaring. Toen een van hun kinderen een week in het ziekenhuis lag, misten zij een ruimte waar ze tijdens het middagslaapje of ’s avonds even los konden komen van het ziekenhuis en even met andere ouders konden praten over iets anders dan ziek zijn. De Huiskamer zit in het ziekenhuis, maar valt onder het Ronald McDonald Huis en is ook geheel afhankelijk van donaties.

Ook van collega’s horen Dina en André goede verhalen over het Ronald McDonald Huis; “een bijna-thuis als je kind in het ziekenhuis moet verblijven” en “een rustpunt waar je met de rest van de familie toch dicht bij je kind kan zijn”.

Orange Babies

Orange Babies is een stichting die als voornaamste doel heeft zwangere vrouwen met hiv en hun baby’s in Afrika te helpen. Ook biedt Orange Babies steun aan kinderen die geïnfecteerd zijn met het virus of er direct mee te maken hebben. Dit doet Orange Babies onder andere in de vorm van het bieden van voorlichting en medische hulp en het bouwen van weeshuizen, kraamklinieken en opvanghuizen waar deze vrouwen en kinderen terecht kunnen.

Een aantal vrijwilligers van W4K heeft het gesteunde project in Namibië bezocht. Zeer indrukwekkend hoe met de steun van W4K het project hulp biedt aan de vele kinderen die anders geheel op zich zelf aan gewezen zijn.

De ‘Tocht’
Op vrijdag 23 januari moeten Dina en André vroeg hun mandje uit voor de ‘Tocht’. Om 06:00 uur is het gezamenlijke vertrek richting de start. “We moeten daarvoor het kleine meer oversteken. Dat is ongeveer 1 kilometer lopen. Om 07:00 uur starten we in het donker. Afhankelijk van het weer schaats je dan ongeveer 3 kwartier in het (schemer)donker. Ook afhankelijk van het weer is de eindtijd. Meestal is dat rond 17:30 uur, maar dat kan ook eerder worden. Ons doel is 200 kilometer te halen. Echter de ijs- en weerconditie speelt hier een grote rol in; vorig jaar sneeuwde het de hele tocht. Echt doorrijden was er toen niet bij. Vrijdagavond hebben we de ‘We did it-party’ waar we verhalen en ervaringen uitwisselen én waar de voorlopige opbrengst bekend wordt gemaakt”.

Donaties welkom
Een steuntje in de rug kunnen Dina en André nog wel gebruiken. Ga naar www.weissensee4kids.nl/deelnemers/teams en klik op Team Deltawonen. “W4K is een ANBI, dus wellicht is het fiscaal ook interessant om te doneren. Als een bedrijf wil doneren, kunt u een factuur ontvangen”, licht Dina toe. “Naast een sportieve uitdaging is het een uitdaging om zoveel mogelijk donaties op te halen om daarmee de twee goede doelen heel blij te maken. En let op: de deelnemers betalen zelf hun eigen kosten voor deelname. De donaties komen dan ook voor de volle 100% ten goede aan de twee goede doelen! Daarom: steun ons zodat de twee goede doelen verder kunnen met hun fantastische werk”, sluiten Dina en André af.

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!