Bijna helft van lezers ervaart vuurwerkoverlast

woensdag 24 december 2014
Bijna helft van lezers ervaart vuurwerkoverlast

Bijna de helft van de lezers van StadshagenNieuws ervaart overlast van vuurwerk. Dat blijkt uit een peiling onder ruim driehonderd lezers van deze website. Vijfenveertig procent van de lezers ervaart overlast. Veertig procent van de lezers zegt geen overlast te ervaren en vijftien procent zegt zo nu en dan overlast te ervaren maar vindt dat het erbij hoort.

Uitslag redelijk in verhouding
De uitslag past in de hevige discussie die binnen de wijk ontstaat zodra er vuurwerk wordt afgestoken. Een bijna net zo groot aandeel lezers ervaart overlast als dat er mensen zijn die geen overlast ervaren. Vorig jaar bleek al dat er veel klachten over vuurwerk uit de wijk Stadshagen kwamen. Dat leidt dit jaar tot extra controle binnen de wijk door politie. Veel klachten in Stadshagen gaan over illegaal vuurwerk, schade aan (openbare) eigendommen, angstige huisdieren en het verstoren van de nachtrust.

Voor siervuurwerk, tegen zwaar knalvuurwerk
GroenLinks in Zwolle opende woensdag een website waar mensen vuurwerkoverlast kunnen melden. Veel inwoners in de wijk melden overigens in de commentaren op deze site en op Facebook overigens dat ze vooral tegen zwaar knalvuurwerk zijn dat vooral buiten oud en nieuw om wordt afgestoken. Tegen siervuurwerk heeft men vrijwel niets; binnen deze kinderrijke wijk wordt dat zelfs als belangrijk onderdeel van de jaarwisseling gezien.

Ik ervaar overlast van vuurwerk:

  • Ja (44%, 145 stemmen)
  • Nee (40%, 130 stemmen)
  • Soms, maar hoort erbij (16%, 51 stemmen)

Aantal stemmen: 326

Laden ... Laden ...

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!