Ontwerp nieuwe scholen Breezicht krijgt vorm

woensdag 28 januari 2015
Ontwerp nieuwe scholen Breezicht krijgt vorm

In de kinderrijke wijk Stadshagen zijn de plannen voor twee nieuwe scholen in de wijk in volle gang. In het wijkdeel Breezicht moet aan de Oude Weteringszone een nieuwe combi-school gebouwd worden. De eerste impressies van het nieuwe schoolgebouw zijn bekend. In het nieuwe gebouw gaan de twee schoolbesturen Catent en Vivente samen onder één dak. De school heeft een totale omvang van ruim 4.000 m2 en er worden 29 groepslokalen gerealiseerd. Wanneer er gestart wordt met de bouw is niet bekend.

Zoektocht naar geschikte locaties
De afgelopen jaren heeft de gemeente samen met de schoolbesturen Accretio, Catent en Vivente gezocht naar geschikte locaties voor de nieuwbouw van drie scholen in Stadshagen. Hierbij zijn verschillende opties onderzocht. Twee jaar geleden is het zoekproces naar nieuwe locaties tijdelijk gestopt vanwege de crisis in de woningbouw en de heroriëntatie op de ontwikkelgebieden in Stadshagen.

Nieuwe scholen Breezicht. Ontwerp: de Bruin architecten BNA

Nieuwe scholen Breezicht. Ontwerp: de Bruin architecten BNA

Combi-school in Breezicht
De schoolbesturen Catent en Vivente hebben de voorkeur voor een gecombineerd schoolgebouw die zij samen willen ontwikkelen aan de noordzijde van Stadshagen. Daarmee komt een goede spreiding van scholen tot stand. In Breezicht is voldoende ruimte aanwezig voor de combischool. De bereikbaarheid is goed te organiseren doordat het fietsverkeer bij de school kan komen zonder het autoverkeer kruisen. De afstand tot het Bewegingshuis is weliswaar meer dan 1000 meter, maar door de goede langzaam verkeer verbinding wordt deze voorziening gebruikt voor het bewegingsonderwijs.

Locatie Tippe-Zuid
Naast de twee nieuwe scholen in Breezicht is de Tippe-Zuid ook als locatie aangewezen voor een derde nieuwe school. Vanwege spreiding van de scholen en de nabijheid van Het Anker voor bewegingsonderwijs gaat de voorkeur van Accretio sterk uit naar vestiging in het zuidelijke deel van de Tippe. Vestiging van de school is daar mogelijk te maken in combinatie met de geplande ondertunneling (bij de Rozentunnel) van de Kamperlijn.

Ontwerp: de Bruin architecten BNA

Nieuwe scholen Breezicht. Ontwerp: de Bruin architecten BNA

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!