Weggeefwinkel nu in Verbindingshuis

donderdag 19 februari 2015
Weggeefwinkel nu in Verbindingshuis

Weggeefwinkel Stadshagen begon eind vorig jaar als proef in het Cultuurhuis, maar bleek al snel een succes. Sinds begin januari is de weggeefwinkel gevestigd in het recent geopende Verbindingshuis en iedere woensdagmiddag geopend.

Was de weggeefwinkel tijdens de proef nog slechts eenmaal per maand geopend, al na twee keer bleek er zoveel animo te zijn zodat de winkel vaker open kon, geeft initiatiefneemster Erna van der Grift aan. Het succes van de weggeefwinkel heeft er ook toe geleid dat ze niet meer in zaaltje in het Cultuurhuis zitten, maar een mooie ruimte hebben gekregen in het Verbindingshuis.

Met hulp van Travers en de Rabobank, die de bankvestiging in Stadshagen heeft veranderd in het Verbindingshuis, heeft de weggeefwinkel nu een mooie ruimte en nieuwe kasten en rekken voor alle kleren, boeken en anders spullen om weg te geven. “Iedere week komen er 50 tot 60 mensen langs en steeds weer nieuwe gezichten” vertelt Erna, die erg blij is met de ondersteuning die ze heeft gekregen voor de weggeefwinkel.

Gratis
Het concept van de weggeefwinkel is simpel: mensen kunnen kleding, boeken, speelgoed en andere dingen die ze weg willen doen naar de weggeefwinkel brengen, waar anderen daar weer dankbaar gebruik van kunnen maken. De weggeefwinkel is wekelijks geopend van 14.00 tot 16.00 uur, behalve in de schoolvakanties. Op termijn hopen ze ook een keer in de maand een avond open te kunnen.

Kinderkleding
De weggeefwinkel is goed gevuld met kleding, speelgoed, een paar boekenkasten en nog veel meer spullen. Vooral kleding wordt meer gebracht dan gehaald, aldus Erna, waardoor ze een paar keer zakken kleding naar de Syrische vluchtelingen hebben gebracht en ook babykleertjes aan hulpinstellingen konden geven. Voora babykleertjes en -schoentjes zijn er in overvloed, vertelt Erna, dus mensen hoeven vooral niet te schromen om daarvoor een bezoekje te brengen aan de weggeefwinkel.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!