Aandacht, gezelschap en ondersteuning voor ouderen

dinsdag 14 april 2015
Aandacht, gezelschap en ondersteuning voor ouderen

Sinds januari 2015 zit Enjoy my Company in het Verbindingshuis in Stadshagen. Het voornaamste doel is om de kwaliteit van leven te verbeteren en het welzijn te verhogen. Bovendien is het een manier om de toch al drukke mantelzorgers te ontlasten. “Zij hebben vaak een baan, een gezin en een eigen druk leven.”

Stéphanie van Dongen, oprichtster van Enjoy my Company, is sociaal zorgverlener. Ze biedt dienstverlening aan in de sociale zorg, gebaseerd op drie peilers: aandacht, gezelschap en ondersteuning. “Want naast het krijgen van huishoudelijke hulp en medische zorg zit vader of moeder vaak alleen. Dat stukje wil ik graag invullen. Zodat zij zich ook gelukkiger en minder eenzaam voelen,” legt Stéphanie uit. “Aandacht houdt in dat ik een luisterend oor heb voor de mensen die mij inhuren. Samen kunnen we bijvoorbeeld herinneringen ophalen aan de hand van foto’s.”

Samen boodschappen doen
Stéphanie is ook beschikbaar om samen een wandeling te maken of een spelletje te spelen, maar bezoek aan een park, evenement, theater of museum kan eveneens. Gewoon als gezelschap dus. Verder werkt ze ook als ondersteuner bij het bezoek van een arts, tandarst of een instantie. “Maar samen boodschappen doen of winkelen is ook een optie,” volgens Stéphanie.

Aanmelden
Dit nieuwe zorgconcept voor particuliere ouderenzorg is gericht op ouderen, hulpbehoevenden en eenzame mensen. Zij kunnen zichzelf aanmelden, maar dat kan ook via de mantelzorger. Stéphanie: “Als mensen zelf ideeën of suggesties hebben, dan staat Enjoy my Company daar ook voor open!”
Voor meer informatie zie www.enjoymycompany.nl

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!