Weggeefwinkel Stadshagen van start

woensdag 24 september 2014
Weggeefwinkel Stadshagen van start

Op Facebook zijn weggeefpagina’s enorm populair, maar vanaf nu heeft Stadshagen ook een fysieke weggeefwinkel. Woensdagmiddag 24 september was de weggeefwinkel voor het eerst geopend in het Cultuurhuis. Initiatiefneemster Erna van der Grift heette samen met een aantal vrijwilligers de eerste bezoekers welkom.

“Wat kost dit?” vraagt een bezoeker; en ze reageert verbaasd als blijkt dat het helemaal niets kost. “Alleen voor u weggaat even bij het meisje bij de uitgang uw naam  opgeven en laten zien wat u meeneemt.” Zo kunnen ze bijhouden welke spullen er worden meegenomen. Op de eerste dag zijn er al flink wat mensen geweest en naast iets halen – of brengen -, kunnen ze in het Cultuurhuis ook genieten van een kopje koffie.

Op Facebook was Erna al lange tijd actief in een weggeefhoek, waarbij actief misschien nog wel licht is uitgedrukt. Niet alleen spullen die ze zelf kwijt kon plaatste ze er, maar ze deed het ook voor anderen: “sommige mensen hebben geen zin in de moeite of hebben er geen tijd voor en vragen dan of ik het voor hun wil doen.” Dat betekende wel dat haar huis langzamerhand vol kwam te staan met spullen om weg te geven. “Dat werd een beetje teveel en er moest iets anders voor komen” en dat anders is sinds vandaag dus een heuse weggeefwinkel.

Pilot
De ruimte in het Cultuurhuis mag ze gratis gebruiken van de gemeente en de spullen kunnen ook gewoon blijven staan. Samen met medewerkers van Travers Welzijn heeft Erna de weggeefwinkel op poten gezet en inmiddels heeft ze acht vrijwilligers die haar helpen. Vooralsnog gaat het om pilot en is de weggeefwinkel nog geopend op woensdagen 29 oktober en 26 november. Als het een succes blijkt, wordt bekeken of er een structurele weggeefwinkel gerealiseerd kan worden.

Meer informatie over de weggeefwinkel is te vinden op de Facebookpagina Weggeef Stadshagen

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!