Gemeente wint zaak onteigeningsprocedure Hasselterweg

maandag 9 maart 2015
Gemeente wint zaak onteigeningsprocedure Hasselterweg

De Hoge Raad heeft afgelopen vrijdag de klachten over de onteigeningsprocedure voor een deel van de nieuwe Hasselterweg verworpen. Dat heeft de Hoge Raad bekend gemaakt. Daarmee komt er een einde aan een slepende onteigeningsprocedure. De nog lopende procedure was een obstakel voor het afmaken van de nieuwe Hasselterweg die langs Breecamp loopt.

Hoge Raad verwerpt bezwaren
De zaak werd aangespannen door bewoners die werden geconfronteerd met een vervroegde onteigeningsprocedure om de Hasselterweg aan te kunnen leggen. Een rechter had deze onteigening in 2012 goedgekeurd. De bewoners hebben de uitspraak daarna voorgelegd aan de Hoge Raad, het hoogste rechtsorgaan, dat uitspraken van rechters kan vernietigen. De Hoge Raad heeft de klachten van de bewoners echter verworpen, waarmee de onteigeningsprocedure is gewonnen door de gemeente Zwolle.

Afronding Hasselterweg in zicht
Inzet van de zaak was onder meer onduidelijkheid over de grootte van de onteigeningsgrond en de wijze waarop de gemeente en het Rijk hiermee zijn omgegaan. De Hoge Raad verwierp de bezwaren echter. Met de uitspraak eindigt een slepende onteigeningsprocedure en kan de gemeente verder plannen maken voor het afronden van de Hasselterweg.

Lees hier de uitspraak.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!