Kwart Zwolse vuurwerkklachten uit Stadshagen

zondag 15 maart 2015
Kwart Zwolse vuurwerkklachten uit Stadshagen

Liefst 237 vuurwerkklachten kwamen deze jaarwisseling uit Stadshagen, een kwart van alle klachten uit Zwolle. Dat blijkt uit gegevens van het meldpunt Vuurwerkoverlast, die de partij GroenLinks instelde om de overlast in Nederland te meten. De uitslag is opvallend, omdat de gemeente juist fors minder klachten binnenkreeg.

Vuurwerkbommen
Het gros van de klachten in Stadshagen had betrekking op harde knallen, of – zoals Groenlinks ze beschrijft- vuurwerkbommen. In de weken voorafgaand aan de jaarwisseling kwamen ook op deze website al veel klachten binnen over hard vuurwerk in de wijk.

Gemeente kreeg fors minder meldingen, GroenLinks meer
Waar het meldpunt van GroenLinks een stijging van vijftien tot twintig procent aan klachten kreeg, daalde die bij de gemeente juist met vijfenveertig procent. Dat is een enorm verschil, vindt ook de gemeente die de enorme kloof tussen de beide meldpunten niet kan verklaren.

Discussie: meer vuurwerkvrije zones?
Maandagavond debatteert de gemeenteraad van Zwolle over de vuurwerkklachten en manieren om vuurwerkoverlast nog verder te beperken. Bijvoorbeeld door vuurwerkvrije zones in de wijk.

Lees meer over:

| | |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!