Het Gastenhuis in Stadshagen is geopend!

zondag 14 november 2021
Het Gastenhuis in Stadshagen is geopend!

Op 13 november werd, door corona in een kleiner gezelschap, het Gastenhuis in Stadshagen geopend. 22 mensen met dementie trekken de komende tijd in hun nieuwe huis aan de Werkerlaan. Aanstaande maandag arriveren de eerste nieuwe bewoners.

Het Gastenhuis wordt geleid door Anita en Jeroen Nijmeijer, zij wonen naast de appartementen. Met een compleet nieuw team wordt hier op een kleinschalige manier begeleiding en zorg gegeven aan de bewoners. De bewoners wonen zelfstandig waar het kan, en krijgen begeleiding waar nodig. De appartementen zijn nu nog leeg, zodat de nieuwe bewoners ze zelf naar hun eigen smaak kunnen inrichten. Daarnaast zijn er twee gezamenlijke huiskamers, om met elkaar te eten of bijvoorbeeld koffie te drinken of een spelletje te doen.

Het Gastenhuis heeft een opendeurbeleid. Sommige bewoners kunnen prima zelf of met elkaar op stap. Andere bewoners hebben voor de zekerheid een gps-tracker. Daarmee zijn de bewoners van het Gastenhuis letterlijk en figuurlijk onderdeel van de buurt. Het Gastenhuis wil graag onderdeel zijn van een inclusieve wijk en zoveel mogelijk aansluiten en bijdragen aan activiteiten die er plaatsvinden.
Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!