Pretkamer Stadshagen opent haar deuren

woensdag 6 mei 2015
Pretkamer Stadshagen opent haar deuren

Een activiteitengroep gaat regelmatig activiteiten organiseren in de nieuwe Pretkamer bij de bibliotheek in Stadshagen. De Pretkamer is een aparte ruimte binnen Stadkamer Stadshagen, die is ontwikkeld voor en door kinderen van de bovenbouw van de basisscholen. Op woensdag 13 mei om 14.00 uur verrichten kinderen samen met de directeur van de Stadkamer de officiële opening.

Activiteiten opening
De Pretkamer wordt feestelijk en met veel muziek in gebruik genomen. Dilek Senturk (rechts op de foto), medewerkster van de Stadkamer, vertelt: “Er is een Djembé optreden en een open podium. Ook van de bezoekers wordt medewerking gevraagd. Er zijn diverse workshops, bijvoorbeeld Djembé en een workshop papier vouwen. Kinderen kunnen een tattoo laten zetten en kunnen zich laten schminken. Er is van alles te doen!”

Mooiste boeken
In de Pretkamer staat een grote tafel waaraan gewerkt kan worden. Maar er staat ook een bank en er zijn zitzakken zodat er gechilled kan worden. Ruud Brons (links op de foto), teamleider bibliotheek Stadshagen: “Kinderen hebben aangegeven dat de mooiste boeken steeds waren uitgeleend. Dat betekent dat de best uitgeleende boeken nu apart zijn aangeschaft voor de Pretkamer. Deze boeken kunnen niet worden geleend en zijn nu altijd beschikbaar om in de Pretkamer te lezen.”

Er kunnen dvd’s worden gekeken van een tv-scherm. Dat scherm kan ook worden gebruikt om te gamen. Het is mogelijk om muziek te luisteren en er zijn Ipads beschikbaar. Tijdens de openingsuren van Stadkamer Stadshagen kunnen kinderen in de Pretkamer terecht.

Programma
Momenteel wordt een Activiteitengroep gevormd van kinderen van de bovenbouw van de basisscholen die activiteiten voor kinderen gaan organiseren. Dat kan het kijken van een film zijn, het luisteren naar muziek, een gamecompetitie, een meidenmiddag, maar ook een workshop.

Meer informatie is te vinden op de website van de stadkamer: http://lezenenlenen.stadkamer.nl/activiteiten/1485-woensdag-13-mei-opening-pretkamer

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!